Coronavirus Romania. Trei luni de la primul caz de COVID-19 din tara. Cati oameni au murit pana acum

5

Azi se implinesc trei luni de cand in Romania a fost confirmat primul caz de COVID-19. In prezent, ne apropiem de 20.000 de cazuri, iar statisticile oficiale arata ca mai bine de 2.700 din persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus sunt cadre medicale, noteaza Digi24.

Primul caz confirmat de coronavirus in Romania a fost anuntat la 26 februarie 2020 si era vorba de un barbat de 20 de ani, din judetul Gorj, care intrase in contact cu un italian venit in vizita la noi in tara.

La o luna distanta, numarul bolnavilor depasise 1.000, iar la doua luni distanta au fost raportate de aproape 11 ori mai multi bolnavi. Acelasi trend de inmultire a cazurilor a continuat si o luna mai tarziu.

In prezent, pe teritoriul Romaniei au fost raportate peste 18.000 de cazuri de COVID-19.

Cele mai multe cazuri sunt raportate in judetul Suceava, respectiv 20% din numarul total de imbolnaviri. Pe locul 2 se afla Bucurestiul, urmat de judetul Neamt.

Varsta medie a romanilor infectati cu noul coronavirus este de 48 de ani.

Numarul cazurilor raportate a crescut odata cu numarul testarilor. in prima luna s-au facut mai putin de 16.000 de analize pentru depistarea COVID-19, iar in a doua luna testarile au fost de aproape 9 ori mai multe. Numarul analizelor a continuat sa creasca, astfel ca in a treia luna au fost raportate de aproape 3 ori mai multe teste decat in a doua.

Numarul persoanelor vindecate in Romania de COVID-19 a ajuns la 11.630. Comparativ cu luna precendenta sunt raportate de 4 ori mai multe vindecari.

Numarul victimelor COVID-19 a depasit 1.200. Datele Institutului National de Sanatate Publica arata ca peste 76% din decese a fost inregistrat la persoanele de 60 de ani, iar in peste 90% din cazuri aveau comorbiditati asociate.