Copilul roman care a facut senzatie in parlamentul britanic! A fost aplaudat la scena deschisa in Camera Comunelor!

815

Un copil de origine romana a facut impresie la Londra. In Parlamentul tinerilor, mai exact, unde a reusit sa-l impresioneze pe presedintele Camerei Comunelor prin discursul sau. Victor Ciunca este fiul unor romani emigrati in Regatul Unit si stabiliti in tara Galilor. El a vorbit in legislativ despre problemele de sanatate mintala de care sufera multi dintre adolescentii britanici si a cerut fonduri mai multe si un cadru legislativ potrivit pentru a face fata acestor probleme. La finalul discursului a multumit audientei in romana, galeza si engleza.

John Bercow, presedintele Camerei Comunelor: ii dau cuvantul, din tara Galilor, si va cer din nou cu entuziasm sa-l intampinam pe Victor Ciunca.

Victor Ciunca, reprezentantul tinerilor in Parlament: Va multumesc, domnule presedinte. Problemele de sanatate mintala, ca depresia, stresul si anxietatea afecteaza un tanar din 10. 50% din aceste probleme apar pana la implinirea a 14 ani. Adultii trebuie sa inteleaga faptul ca si noi avem probleme. Doamnelor si domnilor, trebuie sa ne asiguram ca acest fond este utilizat in mod eficient, iar vocile noastre sunt ascultate. Va multumesc pentru atentia acordata.

Victor Ciunca si-a incheiat discursul in uralele audientei, care l-a aplaudat in picioare, iar presedintele Camerei Comunelor si-a exprimat deschis admiratia: John Bercow, presedintele Camerei Comunelor: Ce deschidere extradordinara a sedintei de dupa-amiaza. Uimitor, Victor!

Sursa: Digi24