Cod portocaliu de canicula de joi! Vezi zona pentru care ar putea fi emis cod rosu!

621

Arsita pune stapanire, in valuri, pe Romania. Miercuri, in vest, sud, si partial in centrul tarii, termometrele au indicat 36 de grade la umbra. Este insa abia inceputul.

Joi, sudul va frige de-a dreptul, iar vineri am putea avea avertizare cod rosu de canicula in Oltenia. Meteorologii vorbesc despre 43 de grade la umbra.

Pe santiere, temperatura resimtita de muncitori trece de 55 de grade Celsius, din cauza asfaltului fierbinte. Daca turnati apa rece peste asfalt, incepe sa fiarba pe loc si se evapora in cel mult 20 de secunde.

In marile orase, au fost infiintate deja puncte de prim ajutor, iar sute de persoane au cerut interventia medicilor. Pe strazi este la fel de cald ca in sera, iar multi oameni obosesc si simt ca se sufoca.

Atunci cand este extrem de cald, medicii ne recomanda sa bem de doua ori mai multa apa ca intr-o zi normala.

Fiti atenti pe ce temperatura reglati aparatele de aer conditionat. Teoretic, diferenta dintre interior si exterior nu ar trebui sa fie mai mare de 5 grade.

Vineri dimineata, posibil sa avem cod rosu in Oltenia si Muntenia, cu temperaturi de pana la 43 de grade.  Joi, canicula se va instaura in toata tara, cu avertizare cod galben, iar cinci judete din sud vor intra deja sub avertizare cod portocaliu de canicula.