Circulara ANAF, data pentru protectia lui Dragnea! Seful Fiscului a interzis angajatilor sa colaboreze cu „puterile statului”!

750

O circulara interna a ANAF, semnata de presedintele institutiei, Ionut Misa, interzice subordonatilor lui sa mai poarte corespondenta cu „organele reprezentative ale puterilor statului”, inclusiv cu Ministerul Finantelor, institutia care coordoneaza ANAF, fara avizul sau personal.

Documentul a fost dezvaluit ECONOMICA.NET de catre fostul sef al Fiscului, Gelu Diaconu, care l-a trimis intr-un mail catre redactia noastra. Ordinul sefului ANAF apare la scurta vreme dupa ce Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor si, legal, superiorul lui Ionut Misa, a mers in sediul ANAF si a criticat dur performantele slabe ale institutiei in ce priveste colectarea veniturilor din taxe si impozite la buget.

Circulara este emisa de Cabinetul presedintelui ANAF si este semnata de seful institutiei.

„Va scriu acest email intr- un moment delicat pentru pentru bugetul Romaniei, in particular si pentru situatia tarii , in general! Dupa cum stiti, pe pagina mea de Facebook public constant informatii cu privire atat la politicile fiscale, cat si la diverse situatii punctuale din cadrul MFP-ANAF. De aceasta data, tinand cont de gravitatea situatiei, consider ca publicarea acestei circulare a presedintelui ANAF nu poate fi facuta pe o pagina de Facebook, ci trebuie sa poarte intreaga autoritate a unei publicatii economice respectate, asa cum este Economica.net. Asadar, in atasament, va pun la dispoziție copia unei adrese oficiale a conducerii ANAF prin care presedintele interzice subordonatilor orice forma de comunicare cu alte institutii ale statului roman, inclusiv cu Ministerul de Finante, in a carui subordine se afla!” a scris fostul demnitar, Gelu Diaconu.

El a adaugat ca ar fi de intrebat daca circulara ar putea impiedica inclusiv accesul DNA la date in interesul solutionarii unei cauze penale, mentionand doar dosarul Tel Drum. Fostul sef ANAF completeaza ca a pus la dispozitia noastra acest document „avand convingerea ferma ca servirea interesului public este o datorie pe care o impartasim in aceste vremuri!”.

Citeste mai mult pe Economica.net