Cinci romani au murit in explozia de la o uzina chimica din Cehia! Presedintele a transmis condoleanta familiilor!

407

Cinci romani se numara printre cele sase persoane care au murit in explozia de la o uzina chimica din Cehia. Presedintele Iohannis si premierul Dancila transmit mesaje de condoleante si cer demersuri de urgenta pentru familiile victimelor.

Cinci dintre cele sase persoane care au murit in explozia produsa joi la o uzina chimica din Cehia au fost identificate ca fiind romani, conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Presedintele Klaus Iohannis si premierul Viorica Dancila au transmis, vineri dimineata, mesaje de condoleante si spun au solicitat sa fie facute de urgenta toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor sa primeasca asistenta de care au nevoie.

Potrivit datelor obtinute de catre reprezentantii ambasadei Romaniei in Cehia de la autoritatile locale, trei din cele sase persoane decedate in urma accidentului au fost identificate ca fiind cetateni romani, iar consulul din cadrul Ambasadei Romaniei la Praga a mers in localitatea respectiva pentru a solicita autoritatilor competente detalii suplimentare si pentru a acorda asistenta de specialitate.

MAE mai spune ca misiunea diplomatica a facut demersurile necesare pentru identificarea si notificarea familiilor cetatenilor romani decedati, iar ancheta autoritatilor locale cu privire la acest incident este in curs de desfasurare.

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Viorica Dancila au transmis mesaje de condoleante familiilor celor trei romani, potrivit news.ro.

„Presedintele Klaus Iohannis isi exprima profundul regret ca cetateni romani au cazut victime ale acestui accident. Presedintele Romaniei transmite condoleante si este alaturi de familiile indurerate ale tuturor celor care si-au pierdut viata in acest tragic accident si ureaza insanatosire grabnica celor raniti”, arata Administratia prezidentiala, precizand ca presedintele Iohannis a solicitat autoritatilor romane sa faca de urgenta toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetateni romani sa primeasca asistenta de care au nevoie.

La randul sau, premierul spune ca este in permanenta legatura cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate masurile de urgenta. „Am aflat cu durere despre accidentul produs la o uzina chimica din Cehia, in urma caruia si-au pierdut viata mai multe persoane, intre care si cetateni romani. Transmit intreaga mea compasiune si solidaritate familiilor indurerate. Sunt in permanenta legatura cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate masurile de urgenta si a facut toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetatenilor romani sa primeasca asistenta consulara de care au nevoie”, a transmis, vineri dimineata, premierul Viorica Dancila.

Sase persoane si-au pierdut viata, joi, in urma unei explozii produse la o uzina chimica din localitatea Kralupy nad Vltavou, situata la aproximativ 30 de kilometri nord de Praga.