Stiri internationale

Chinezii vor sa construiasca un mega-oras comercial in apropiere de Romania

Proiectul „Sfanta Sofia”, un imens complex comercial ultratehnologizat, finantat din banii Chinei, ar putea fi construit in apropierea capitalei Bulgariei in urmatorii trei ani, relateaza Balkan Insight.

Practic, este vorba despre un complex de dimensiunile unui oras. Anuntat in 2014, „Sfanta Sofia” a primit abia recent statutul de proiect prioritar de investitii si va beneficia si o serie de stimulente financiare garantate de stat pe o perioada de trei ani, au declarat publicatiei citate surse din interiorul agentiei guvernamentale bulgare de investitii, arata digi24.

Loading...

Pe 2 august, Guvernul de coalitie de la Sofia, condus de Boiko Borisov, a adoptat un pachet de masuri destinat implementarii proiectului derulat de compania chineza „Bulgarian Development Holdings Limited” (BDHL).

„Speram ca proiectul va fi realizat in urmatorii trei ani”, a declarat un purtator de cuvant al agentiei guvernamentale.

Hoteluri, cazinouri, un aquapark, sali de conferinta, centre comerciale sau cladiri de birouri, sunt doar cateva dintre obiectivele imobiliare ale complexului, care ar putea fi construit in apropierea orasului Elin Pelin, aflat la o distanta de 24 de kilometri de capitala Bulgariei.

Suma totala a investitiilor atinge suma de 750 de milioane de euro. „Sfanta Sofia” ar putea genera circa 1.850 de locuri de munca, sustin oficialii bulgari.

Mass-media i-a gasit mega-proiectului si un nume pe masura: „Las Vegas-ul Bulgariei”.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP