Cele TREI reguli de aur pentru un creier sanatos si voios

890

 

Asa cum avem grija de corpul nostru, tot la fel trebuie sa avem grija si de sanatatea creierului nostru. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele trei reguli de aur pe care ar trebui sa le urmezi pentru a avea un creier sanatos si voios.

Numeroase studii au demonstrat ca petrecerea timpului in aer liber si exercitiile fizice regulate sunt benefice pentru sanatatea noastra mentala.

Intelegerea si acceptarea vietii, precum si atentia acordata stilului de viata, contribuie la intensificarea energiei mentale, care aduce cu sine echilibrul psihic si pastrarea intacta a memoriei.

O mentalitate echilibrata va imbunatati sanatatea fizica prin inlocuirea oricaror ganduri negative care pot sa scada stima si increderea fata de propria persoana.

Lyndsay Flagel, specialist in comunicare, explica care sunt sunt exercitiile care imbunatatesc sanatatea creierului.

Aceste exercitii ajuta la alungarea „deseurilor” din mintea noastra si concentrarea atentiei asupra lucrurilor ce ne-au scapat de sub control.

Concentrandu-ne pe ceea ce putem controla, cum ar fi dieta si exercitiile fizice, ne putem energiza creierul in mod substantial.

1. Controleaza-ti dieta

Trebuie sa fii constient de faptul ca felul in care arati este oglinda felului in care te hranesti. Gradul de constientizare al dietei de zi cu zi ar trebui sa iti intre in rutina, pentru ca numai astfel ii poti verifica rezultatele. Asumarea si constientizarea unei alimentatii sanatoase, te va motiva si te va ajuta sa ai un echilibru interior.

2. Alunga gandurile negative

Asumarea unui nou stil de viata, in care rezultatele nu apar imediat, poate fi descurajator. De aceea este necesar sa inlocuiesti gandurile negative cu afirmatii pozitive si vei constata ca rezultatele vor aparea mai devreme decat te asteptai.

Zi de zi, aminteste-ti ca esti frumoasa, amuzanta, inteligenta… daca esti descurajata, respira si gandeste-te la ceea ce ai realizat. Ai mancat sanatos, ti-ai facut timp pentru miscare fizica, ai avut randament la serviciu?

Daca raspunsurile sunt afirmative, ai reusit sa atragi gandurile pozitive, ceea ce inseamna ca esti pe drumul cel bun!

3. Toleranta

Cu totii simtim disconfort atunci cand este nevoie sa facem ordine in viata noastra. Practicarea fortei mentale trebuie sa te faca sa simti partea pozitiva a sentimentelor si emotiilor pe care le traiesti. Inainte de a spune „vreau sa fiu puternic”, incepe cu exercitii care imbunatatesc puterea mintii, cum ar fi „imi doresc sa fiu puternicˮ.

Adoptarea fortei mentale este o practica pentru tot parcursul vietii. Este nevoie de determinare si stabilitate.

Trebuie insa sa tii cont de faptul ca rezultatele au nevoie de timp!

Sursa: antenasatelor.ro