Sanatate

Cele mai importante beneficii ale postului negru pentru sanatatea organismului tau!

 

Postul este una dintre cele mai vechi metode de imbunatatire a sanatatii fizice si spirituale. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele mai importante beneficii ale postului negru pentru sanatatea organismului tau.

Postul negru este, de multe ori, recomandat in Postul Mare. Mai exista zile in care se mananca doar dupa o anumita ora, cum ar fi 3 dupa-amiaza sau dupa apusul soarelui. Afla care sunt beneficiile postului negru pentru sanatate, confirmate de stiinta.

Postul negru previne inflamatiile, imbunatateste digestia si creste speranta de viata. Explicatia specialistilor este urmatoarea: corpul uman a fost facut si pentru a rezista perioadelor in care nu se gaseste mancare. Stramosii nostri care traiau din vanat si din fructe culese aveau perioade in care ramaneau fara hrana. In acest timp, sistemul digestiv se odihnea si erau consumate rezervele de grasime. De aici, beneficiile postului negru: ajuta sistemul digestiv sa ia o pauza si sa se revitalizeze.

Beneficiile postului negru

Loading...

Postul negru pe o durata de mai multe ore, are urmatoarele beneficii pentru organism:

o schimbare pozitiva in compozitia microflorei intestinale;

stimularea sistemului imunitar;

scaderea inflamatiilor in diabet, artrita reumatoida sau Alzheimer.

Postul negru sau intermitent

Postul intermitent este a tine post negru pentru o perioada de 12-16 ore pe zi, cateva zile pe saptamana. Aceasta inseamna cam cat recomanda biserica ortodoxa in Postul Mare, cand in zilele de luni, miercuri si vineri se mananca prima masa dupa ora 15 sau dupa apusul soarelui. Daca nu esti obisnuita, nu incerca sa faci asta pe perioade lungi de timp. Incepe doar cu cateva ore, pentru a prelungi, cu timpul perioada. Postul negru sau intermitent este contraindicat celor care sufera de ulcer sau de gastrita hiperacida.

Daca nu tii post negru din motive religioase (ceea ce presupune sa nu mananci dimineata) poti sa incepi sa-l tii intre 10 si 18 sau 8 si 20. Totodata, postul religios presupune sa nu bei apa. In postul pentru sanatate se recomanda sa bei apa sau ceai neindulcit.

Pentru a te bucura de beneficiile postului negru ar fi bine sa-l tii in zile non-consecutive ale saptamanii. Postul religios este fixat in zilele luni, miercuri si vineri. In celelalte zile, mananca un numar normal de mese, asa cum esti obisnuita. In plus, este bine sa faci si miscare usoara.

Chiar daca pare de necrezut, dupa o perioada, vei observa ca ai mai multa energie si te poti concentra mai usor. Benefiicile postului negru pentru sanatate nu vor intarzia sa apara.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP