Sanatate

Cel mic se uita la desene? Iata de ce studiile te sfatuiesc sa nu-l mai lasi in fata televizorului!

Cei mai multi dintre adulti stiu ca televizorul este un rau necesar al vremurilor noastre, dar daca are acest efect asupra adultilor, cu siguranta efectul este unul si mai mare asupra celor mici. Citeste in continuare pentru a afla de ce studiile ne sfatuiesc sa nu-i mai lasam pe cei mici sa se uite la desene.

Oricat ar incerca parintii sa-ti tina copiii departe de mancarurile nesanatoase, reclamele difuzate de canalele cu desene animate ”pompeaza” in micuti dorinta de a consuma prajeli nesanatoase.

Cu adevarat trist e ca videoclipurile publicitare pentru mancaruri de tip fast food care sunt difuzate in timpul programelor pentru cei mici isi ating obiectivul si determina tot mai multi copii si familiile lor sa vina in restaurantele fast food. Asta reiese dintr-un studiu recent al unui grup de cercetatori de la Universitatea Dartmouth din Statele Unite. Cercetatorii de la Geisel School of Medicine din cadrul Universitatii Dartmouth au analizat datele din raspunsurile la chestionare ale aproximativ 100 de copii si familiile lor despre obiceiurile acestora privind vizualizarea reclamelor TV si consumul de mancare fast food, descoperind ca exista o legatura directa intre cele doua. Potrivit raspunsurilor date de parinti, copiii cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani care au urmarit reclame pe canalele destinate lor — Nickelodeon, Nicktoons, Cartoon Network sau Disney — au fost mai tentati sa le ceara parintilor sa mearga sa manance la McDonalds sau la Burger King. Cele doua lanturi de restaurante fast food si-au orientat aproximativ 80% din spatiul publicitar dedicat copiilor spre cele patru retele de cablu de desene animate mentionate.

Sursa: libertatea.ro

loading...
loading...
Spre TOP