Sanatate

Cel mai rapid mod prin care poti vindeca o durere emotionala!

 

Emotiile ne influenteaza in mod direct starea de sanatate, nu numai relatiile cu noi insine si cu cei din jurul nostru. Acelasi lucru este valabil si in cazul durerii emotionale. Citeste in continuare pentru a afla cum poti vindeca o durere emotionala.

Orice durere (emotionala, fizica, mentala) are un mesaj. Informatia are legatura cu viata ta, poate fi specifica si intra intr-una dintre aceste doua categorii: „Vei avea multe de castigat daca faci asta” si „Viata ta ar fi mult mai frumoasa daca nu ai mai face asta”. Odata ce ai primit mesajul si ai urmat sfatul, durerea va disparea – Peter McWilliams.

Ai observat vreodata ca oamenilor le este teama de durerea emotionala? Si ca ar face orice pentru a o evita? Nimeni nu si-o doreste. Toata lumea incearca sa scape de ea. Toti incearca sa fuga si sa se ascunda de ea insa, in mod ironic, cu cat incerci mai tare sa o respingi si sa ii rezisti, cu atat mai intensa si mai mult va ramane alaturi de tine.

Toti oamenii au urcusuri si coborasuri in vietile lor. Din cand in cand, fiecare experimenteaza durerea emotionala. Insa asta nu inseamna ca este ceva rau cu el/ea. Nu inseamna ca sunt distrusi. Dimpotriva! Demonsteaza ca toti suntem oameni. Ca avem sentimente si emotii.

Iata 6 trucuri pentru a-ti reveni dupa o durere emotionala, astfel incat sa-ti poti continua viata in pace si armonie si sa faci lucrurile care iti plac.

Accepta cu gratie tot ceea ce infrunti

„Lucrurile carora te impotrivesti te slabesc. Tot ceea ce accepti iti da putere” – Wayne Dyer.

Loading...

Elibereaza-te de sentimentele de ura, dezgust sau frustrare pe care le ai pentru tine, durerea emotionala sau realitatea curenta. Nu te impotrivi la nimic. Accepta cu gratie toate lucrurile cu care te confrunti. Preda-te in fata lor. Accepta totul, gandurile, sentimentele si frustrarile. Accepta durerea emotionala ca si cum tu ai fi ales-o.

Acorda-ti timp

Este nevoie de timp pentru a elimina intunericul din mintea si inima ta. Este nevoie de timp pentru a accepta prezenta durerii emotionale in viata ta. Asa ca acorda-ti timp. Timp pentru a te odihni, pentru a te vindeca si pentru a te recupera complet. Fii bland cu tine si ai incredere ca totul se intampla exact asa cum ar fi trebuit sa se intample.

Renunta la control

„Este un timp pentru a fi inainte, un timp pentru a ramane in spate, un timp pentru a fi in miscare, un timp pentru a te odihni; un timp pentru a fi in siguranta, un timp pentru a fi in pericol. Maestrul vede lucrurile asa cum sunt, fara sa incerce sa le controleze. Le lasa sa curga in voia lor in vreme ce el ramane in mijlocil cercului” ~ Lao Tzu, Tao Te Ching

Renunta sa faci comentarii de genul: „Simt asta de prea multa vreme. Ar trebui sa fiu ok acum. De ce dureaza atat de mult pentru a scapa de aceasta durere?”. Lasa lucrurile sa-si urmeze cursul lor normal. Scapa de nevoia de a controla procesul de vindecare. Scapa de nevoia de a grabi recuperarea.

Sufera in mod constient

Observa durerea emotionala, angoasele si frustrarile tale. Observa, avalansa de ganduri negative care iti trece prin cap. Povestile care iti alimenteaza durerea, insa alege sa nu te identifici cu ele. Fii observatorul care vede toate durerile emotionale si tot disconfortul. Insa nu face din durere parte a fiintei tale. Nu o transforma in povestea vietii tale. Nu pretinde ca iti apartine.

„Suferinta constineta este atunci cand simti, vezi si accepti suferinta. Nu mai suferi este doar durerea. Pentru a suferi trebuie sa fii nefericit cu ceea ce ti se intampla si ce-ti face aceasta lume” – Eckhart Tolle

Iubeste-ti durerea

Nimanui nu-i place sa se afle in prezenta durerii. Toata lumea vrea sa scape de ea. Sa fuga cat mai departe de ea. Insa, in anumite momente durerea are nevoie de prezenta, focusul si atentia ta. Exista momente in care durerea trebuie sa fie simtita. Asa ca acorda-ti timp pentru a-ti cunoaste durerea emotionala. Sa o hranesti, sa o intelegi. Nu-ti blestema durerea. Iubeste-ti durerea, iar ea va pleca de la tine.

„Intunericul nu te poate scoate din intuneric; doar lumina poate face asta. Ura nu poate alunga ura; doar dragostea poate face asta” – Martin Luther King

Fa-ti timp, timp, timp

„Timpul vindeca orice. Acorda-ti timp, timp” – Regina Brett

Este nevoie de timp pentru a scoate intunericul din mintea si inima ta. Este nevoie de timp pentru a-ti vindeca ranile si sa accepti prezenta durerii emotionale in viata ta. Asadar, acorda-ti timp, timp.

Sursa: sfatulparintilor.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP