Stiri Romania

Cel mai puternic distrugator al marinei britanice, trimis in Marea Neagra!

Cea mai puternica nava de razboi britanica, HMS Daring, se afla de doua zile in Apele Marii Negre, unde se desfasoara un amplu exercitiu naval. Participa la pregatiri si fregata romaneasca Regale Ferdinand.

Loading...

Militarii simuleaza un atac aerian respins de pe mare, fac diverse manevre complicate si exercitii de comunicare tactice. Exercitiul romano britanic a inceput de marti si face parte dintr-un pachet de masuri stabilit la SUMMIT-ul NATO din Tara Galilor, din 2014, menit sa intareasca prezenta navelor militare ale Aliantei nord-atlantice in Marea Neagra.

La misiune participa echipajele de pe distrugatorul britanic HMS Daring, considerat cea mai avansata si cea mai puternica nava de razboi din clasa sa, precum si militarii de pe fregata Regele Ferdinand si de pe nava purtatoare de rachete ,,Zborul”, arata stirileprotv.

Printre exercitii se numara si cele de inspectie si control al navelor suspecte de trafic ilegal pe mare.

In premiera, doi tineri ofiteri ai Fortelor Navale Romane vor fi ambarcati, timp de o saptamana, la bordul distrugatorului britanic si vor participa inclusiv la misiuni in Marea Mediterana. Nava britanica are la bord 190 de marinari militari. Alte trei exercitii militare se desfasoara in aceste zile in tara noastra.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP