Cea mai mare banca din Romania renunta la casierii! Cum se vor face tranzactiile!

828

 

Banca Comerciala Romana (BCR) transforma 28 de sucursale din intreaga tara in unitati de tip cashless, care vor derula operatiuni in regim electronic, fara casierii, potrivit unui comunicat al bancii.

Conform documentului, procesul de modernizare a retelei de unitati BCR marcheaza la 4 ianuarie 2018 o noua faza, odata cu transformarea a 28 de sucursale bancare din intreaga tara in filiale de tip cashless, complet functionale, incepand chiar cu prima zi lucratoare a noului an.

Reteaua BCR va dispune, astfel, de 41 de sucursale cashless, iar numarul acestora va creste pana la 125 pe parcursul anului 2018. Totodata, BCR va deschide, in acest an, sapte sucursale noi de tip Centru de Dialog Financiar, iar alte 58 vor fi modernizate, in baza unei investitii totale de peste 50 de milioane de euro in urmatorii doi ani.

„Modernizarea retelei de unitati reprezinta o componenta esentiala a strategiei noastre de retail. intreaga arhitectura a noilor sucursale BCR, inclusiv conceptul de agentii cashless, a fost dezvoltata tinand cont de propunerile venite din partea clientilor nostri si in stransa legatura cu strategia de dezvoltare a Grupului Erste. Prin migrarea completa a operatiunilor curente in numerar inspre masinile electronice multifunctionale, vom putea oferi, in primul rand, o noua experienta in cadrul agentiilor cashless. Putem vorbi despre un dialog financiar mult mai apropiat, mai deschis, dedicat fiecarui client, in care premisa discutiilor pleaca de la nevoi, obiective personale si profesionale. Faptul ca BCR a investit in cea mai mare retea din Romania de automate de retrageri de numerar si plati, peste 2.500 de masini, oferind inca din 2015 gratuitate persoanelor fizice care utilizeaza retragerile de numerar la echipamentele automate, ne confera azi posibilitatea de a face un pas important in ceea ce inseamna procesul de deservire a clientilor. Avem o responsabilitate in a pune la dispozitie un management corect al numerarului, deoarece Romania ramane inca o tara in care predomina operatiunile cash, fara ca acest lucru sa ne impiedice sa fim banca numarul unu in oferirea ambelor servicii cash/non-cash, la nivel national”, a declarat Dana Demetrian, vicepresedinte Retail & Private Banking BCR.

in fiecare dintre unitatile BCR cashless, clientii vor putea derula operatiuni bancare curente gratie celor doua tipuri de echipamente de ultima generatie instalate: MFM – Masini Multifunctionale care permit o gama larga de operatiuni; APT – Ghiseu Automat BCR (APT) destinat persoanelor fizice, prin intermediul caruia se pot efectua depuneri de numerar si plati facturi.