Cati bani scot din buzunare romanii pentru Craciun si Revelion!

688

Chiar daca Romania se afla pe ultimele locuri in UE la venituri, fiecare roman face eforturi ca de sarbatori sa nu-i lipseasca nimic de pe masa de Craciun si Revelion.

In medie, bugetul de cheltuieli pentru Craciun si Revelion este de 1.750 de lei. O masa imbelsugata, un brad frumos si multe cadouri sub el – sunt reguli de la care romanii nu se abat.

Potrivit unui studiu recent, bugetul mediu al celor care locuiesc in marile orase a crescut anul acesta la 1.746 de lei. Este cu 50 de lei peste cel de anul trecut si cu 200 de lei fata de cel din 2013.

Un roman va da, in medie, cam 685 de lei pentru cozonaci, carne si alte preparate. Pentru haine, incaltaminte, cosmetice si ornamente, va aloca 457 de lei. Iar pentru cadouri, este prevazut un buget de 611 lei.

Daca isi fac o lista de daruri, cei mai multi trec pe primul loc laptopuri, telefoane si tablete. Asta nu inseamna ca le si primesc, pentru ca romanii ofera, in primul rand, dulciuri, haine, parfumuri si jucarii.

Una peste alta, bugetul total de Craciun si Revelion se imparte astfel: 32,1 la suta dintre romani dau intre 1500 si 3000 de lei 26,3% isi permit cheltuieli sub 1000 de lei, iar aproape 15 la suta sunt norocosii care au de risipit peste 3.000 de lei.

Din pacate, de Anul Nou sunt foarte putini cei care isi permit vacante in strainatate, doar 3,6 la suta. 80 la suta dintre romani raman in tara, iar 12 la suta sunt inca nehotarati, arata stirileprotv.