Stiri Romania

Canada elimina vizele pentru romanii care stau cel mult sase luni!

Canada va elimina, de la 1 decembrie, vizele pentru cetatenii romani care nu intentioneaza sa stea mai mult de sase luni pe teritoriul statului nord-american.

Eliminarea vizelor se refera la calatoriile in scop turistic, pentru vizitarea familiei sau a cunostintelor sau pentru interes de afaceri.

Loading...

„Liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Canada reprezinta concretizarea demersurilor sustinute, intreprinse in ultimii ani de autoritatile romane pe langa autoritatile canadiene, atat la nivel bilateral, cat si in format trilateral, cu sprijinul Comisiei Europene.

Decizia autoritatilor canadiene constituie etapa finala a procesului de liberalizare a regimului de vize pentru cetatenii romani, inceput la 1 mai a.c., cand anumite categorii de cetateni romani au inceput sa beneficieze de acest regim (detinatorii unei vize de rezidenta temporara in Canada in ultimii 10 ani sau ai unei vize valabile tip non-immigrant pentru SUA) „, a transmis MAE intr-un comunicat.

Ministerul subliniaza ca persoanele care vor sa intre sau sa tranziteze Canada pe calea aerului dupa 1 decembrie trebuie sa obtina totusi o Autorizatie electronica de calatorie (Electronic Travel Authorization – eTA).

„Autorizatia electronica de calatorie (eTA) reprezinta o cerinta obligatorie pentru toti cetatenii straini exonerati de obligativitatea detinerii vizei, care tranziteaza sau calatoresc in Canada pe calea aerului. Autorizatia electronica de calatorie (eTA) are o valabilitate de 5 ani (sau, dupa caz, pana la expirarea valabilitatii pasaportului) (…)

Persoanele care intentioneaza sa intre in Canada pe cale terestra (autoturism, autobuz, tren) sau maritima (la bordul unei ambarcatiuni, inclusiv al unui vas de croaziera), ulterior datei de 1 decembrie 2017, trebuie sa detina doar un pasaport valabil, fara a mai fi necesara obtinerea autorizatiei electronice de calatorie”, mai precizeaza sursa citata.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP