Stiri Romania

Bulgarii vor sa scape de coruptia de la ei printr-o metoda inedita! Trei judete vor alipirea la Romania!

Bulgarii s-au saturat de coruptia de la ei si au gasit o metoda inedita de a scapa de acest flagel. Trei judete din nord-vestul Bulgariei vor sa organizeze o consultare populara in vederea obtinerii unei declaratii de independenta fata de statul de la sud de Dunare, scrie site-ul televiziunii nationale NOVA, din Bulgaria.

Organizatorul acestui „referendum” la nivel local, Boris Kamenov, a declarat pentru presa din tara sa ca dupa obtinerea independentei cele trei judete vor sa adere la Romania.

Loading...

Conform televiziunii NOVA, locuitorii din judetele Vidin, Vratsa si Montana spun ca vor sa scape regiunea de coruptia din tara.

„Locuitorii din nord-vest sunt recunoscuti ca luptatori. Populatia acestei regiuni a organizat revolta impotriva Imperiului Otoman, precum si asa-numita revolta Septembrie 1923”, a declarat Boris Kamenov. Acesta a subliniat ca „bulgarii din aceasta regiune nu mai vor sa fie partasi la coruptie si vor lupta pentru o democratie adevarata”.

Intrebat de ce nord-vestul Bulgariei vrea sa devina parte a Romaniei, Kamenov a raspuns fara ezitare ca sistemul judiciar romanesc este mai eficient: „Sistemul lor judiciar este mult mai democratic si mai reformat”, a spus el.

Un alt „separatist” spune ca sustine initiativa si pentru ca in regiune nu exista nicio activitate economica. „Lucram la Kozloduy, in Plovdiv si in alte orase, aici nu este nimic”, a spus barbatul.

Initiatorul miscarii de independenta a adaugat ca numai dupa ce regiunea va deveni independenta, va merge in Romania cu o propunere de a se alatura acesteia.

intrebat daca Montana, Vidin si Vratsa ar deveni un fel de Catalonia, Kamenov a spus ca in nord-vest este nevoie de „un om ca Puigdemont” (fostul premier al Cataloniei si lider separatist – n.red.), noteaza digi24.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP