Stiri Romania

BNR celebreaza 150 de ani de la infiintarea sistemului monetar romanesc cu 4 monede din aur, argint, tombac cuprat si alama!

O noua emisiune numismatica a fost anuntata miercuri de Banca Nationala.

Incepand cu data de 26 aprilie 2017, Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic un set de trei monede din aur, din argint si din tombac cuprat si o moneda din alama, pentru colectionari, cu tema „150 de ani de la adoptarea legii pentru infiintarea unui nou sistem monetar si pentru fabricarea monedelor nationale.”

Aversul monedei din aur reda o compozitie care contine imaginile monedelor emise in 1867, inscriptiile in arc de cerc „ROMANIA” si „SISTEMUL MONETAR NATIONAL-150 ANI”, valoarea nominala „100 LEI”, stema Romaniei si anul de emisiune „2017”.
moneda de 100 de lei din aur

Loading...

Aversul monedei din argint reda o compozitie care contine imaginile monedelor emise in 1867, inscriptiile in arc de cerc „ROMANIA” si „SISTEMUL MONETAR NATIONAL-150 ANI”, valoarea nominala „10 LEI”, stema Romaniei si anul de emisiune „2017”.

Aversul monedei din aur reda o compozitie care contine imaginile monedelor emise in 1867, inscriptiile in arc de cerc „ROMANIA” si „SISTEMUL MONETAR NATIONAL-150 ANI”, valoarea nominala „1 LEU”, stema Romaniei si anul de emisiune „2017”.

Aversul monedei din aur reda o compozitie care contine imaginile monedelor emise in 1867, inscriptiile in arc de cerc „ROMANIA” si „SISTEMUL MONETAR NATIONAL-150 ANI”, valoarea nominala „50 BANI”, stema Romaniei si anul de emisiune „2017”.
moneda de 50 de bani din alama

Reversul comun tuturor monedelor (din aur, din argint, din tombac cuprat si din alama) prezinta portretul lui Carol I, inscriptiile in arc de cerc ,,CAROL I” si ,,1867” – anul adoptarii legii de infiintare a sistemului monetar national. Monedele vor fi ambalate, separat, in capsule de metacrilat transparent. Seturile de trei monede vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul este de: 150 seturi de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat) si 5.000 monede din alama, de 50 bani, pentru colectionare.

Preturile de vanzare sunt de 2.015,00 lei, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat), inclusiv brosura de prezentare si 9,50 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alama, de 50 bani, pentru colectionare.

Monedele din aur, din argint si din tombac cuprat si monedele din alama, de 50 bani, pentru colectionare, cu tema 150 de ani de la adoptarea legii pentru infiintarea unui nou sistem monetar si pentru fabricarea monedelor nationale au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a seturilor de trei monede si a monedelor din alama, pentru colectionare, cu tema 150 de ani de la adoptarea legii pentru infiintarea unui nou sistem monetar si pentru fabricarea monedelor nationale se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP