Sanatate

Bei bere fara alcool? Cu siguranta vei ramane uimit cand vei afla ce efect are asupra sanatatii tale!

 

Cercetatorii au descoperit recent efectele benefice asupra sanatatii ale berii fara alcool. Berea fara alcool poate reduce infectiile tractului respirator superior si asta nu este tot. Citeste in continuare pentru a afla care sunt principalele beneficii ale acestei bauturi.

Loading...

Un studiu realizat de Johanes Scherr, profesor la Universitatea Tehnica din Munich, (Departamentul de Preventie si Medicina Sportiva) a demonstrat ca un consum de bere fara alcool poate avea efecte antiinflamatorii si poate reduce infectiile tractului respirator superior.

Studiul a evidentiat ca polifenolii care se regasesc in mod natural in berea fara alcool pot avea proprietati anti-oxidante, anti-patologice si anti-inflamatorii, ceea ce poate reduce incidenta bolilor tractului respirator superior. Cercetarea germana a mai relevat faptul ca polifenolii din berea fara alcool pot imbunatati recuperarea celulelor musculare cardiace dupa un efort intensiv si prelungit.

Berea fara alcool e buna pentru performeri

Aceste descoperiri sunt valoroase pentru sportivi si persoane care depun un efort fizic sustinut, deoarece in urma unei activitati intense si prelungite pot rezulta cresteri ale biomarker-ilor care semnaleaza o activitate inflamatorie, disfunctii ale sistemului imunitar, cat si un nivel ridicat de risc in ceea ce priveste infectiile, in special cele ale tractului respirator superior. „Studiul de fata demonstreaza posibilele efecte benefice ale consumului de bere fara alcool, pentru inima si tractul respirator. Polifenolii care se regasesc in mod natural in alimente precum fructele si legumele sau in bauturi precum berea fara alcool au intr-adevar o influenta pozitiva asupra organismului uman. Astfel, berea fara alcool este o bautura-aliment bine venita pentru cei care depun mult efort fizic, nu doar prin efectul de hidratare a organismului, dar si prin aportul de polifenoli.”, a declarat Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.  In cadrul studiului, pentru testarea infectiilor tractului respirator superior au fost inclusi 277 de alergatori la maraton, avand o stare buna de sanatate, cu varsta medie de 42 de ani, iar pentru analiza cresterii biomarkerilor reprezentand activitatea imflamatorie au fost analizati 102 alergatori barbati participanti la maratoane, cu aceeasi varsta medie.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP