Stiri Romania

Avram Iancu, bibliotecarul care strabate Dunarea inot pentru stabilirea recordului mondial, a ajuns in Romania!

Avram Iancu, bibliotecarul de 41 de ani, din Petrosani, care a inceput in 20 iunie sa strabata Dunarea inot, in incercarea de a stabili un record mondial, a ajuns marti in Romania, fiind asteptat de sute de persoane pe malul fluviului, in judetul Caras-Severin.

Avram Iancu a luat startul in cursa pe care si-a propus sa o realizeze inot de la izvoarele Dunarii pana la Marea Neagra in data de 20 iunie, din orasul Donaueschingen, din Germania. Bibliotecarul din Petrosani doreste sa stabileasca un record mondial prin parcurgerea Dunarii din Muntii Padurea Neagra si pana la Sulina, fara costum de neopren.

Marti, Avram Iancu a ajuns in Romania, fiind intampinat de sute de oameni pe malul Dunarii, in orasul Moldova Noua, din judetul Caras-Severin. La sosirea bibliotecarului, a fost intonat imnul Romaniei, acesta fiind primit cu sare si paine, la eveniment participand si primarul orasului, Adi Torma, precum si prefectul judetului Caras-Severin, Matei Lupu.

Loading...

„Este o tentativa de a realiza o premiera mondiala pentru noi, romanii. Va multumesc ca ati venit in numar atat de mare sa-mi faceti o primire calduroasa, vreau sa va spun ca aceasta primire depaseste cu mult ceea ce probabil ne-am imaginat. Nu este doar proiectul meu, este un proiect romanesc care se vrea a evidentia Romania la nivel international. in calitate de bibliotecar, vreau sa indemn generatia tanara sa-si orienteze privirile spre lectura, pentru ca este foarte important. imi doresc sa duc pana la capat aceasta tentativa, mi-am dorit sa ajung aici foarte mult. Mai am inca o mie de kilometri pana la final”, a declarat Avram Iancu, conform Mediafax.

Primarul orasului Moldova Noua, Adrian Torma, a tinut sa-l felicite pe Avram Iancu pentru ca a reusit sa parcurga inot Dunarea pana la intrarea in tara, aproximativ 1.800 de kilometri.

„Sunt convins ca biblioteca Romaniei va avea o noua carte, despre eroul contemporan Avram Iancu, care face acest gest minunat. Noi suntem mandri de tine, de ceea ce tu ai reusit. iti spunem bun venit acasa si vreau sa-ti ofer o placheta pentru cei 1.815 kilometri pe care i-ai parcurs pana la Moldova Noua. Esti un model pentru mine. Daca tu poti, trebuie sa putem toti”, a afirmat Adrian Torma.

Avram Iancu are 41 de ani si este bibliotecar in orasul Petrosani, din judetul Hunedoara. si-a propus sa parcurga Dunarea inot, de la izvoare pana la varsare, in 60 de zile, fara sa poarte costum de neopren.

Daca va reusi, Avram Iancu va deveni primul om care reuseste sa inoate toata Dunarea doar in slip si cu casca pe cap. inaintea sa, sunt doi inotatori din Slovenia si Canada care au parcurs distanta fiind imbracati in costum de neopren si avand labe de inot.

Petroseneanul Avram Iancu are numeroase recorduri. El este primul roman care a reusit sa traverseze Canalul Manecii, avand doar slip si casca. Performanta a fost realizata in august 2016, dupa 18 ore de inot. Cu un an inainte, in iunie 2015, Avram Iancu a inotat in Dunare, din dreptul localitatii brailene Gropeni pana la Galati. Atunci a parcurs aproximativ 42 de kilometri in 10 ore.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP