Avertizarea ANM! Cod portocaliu de ger in aproape toata tara! Temperaturile scad pana la minus 29 grade

920

Bucurestiul si 36 de judete sunt, luni si marti, sub avertizare cod portocaliu de ger, cu temperaturi minime intre -29 si -15 grade, iar maximele intre -15 si -10 grade. Cinci judete din vestul tarii raman sub avertizare cod galben de ger, temperaturile minime scazand sub -15 grade.

Potrivit avertizarii cod portocaliu, in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania si in Maramures, gerul se va intensifica, astfel incat minimele vor fi cuprinse, in general, intre -29 si -15 grade, iar maximele intre -15 si -10 grade.

Judetele Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor si Satu Mare vor fi, luni si marti, sub avertizare cod galben. in cele cinci judete, vremea va fi geroasa indeosebi in cursul noptilor si al diminetilor, cand valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade.

in Capitala, temperaturile vor fi, in noaptea de luni spre marti, de minus 18 – minus 20 de grade, iar in zona preoraseneasca vor ajunge la minus 23 de grade, ce reprezinta maximul de temperaturi negative din aceasta iarna, a anuntat, luni, reprezentantul Administratiei Natioanale de Meteorologie, Gabriela Bancila, la comandamentul de iarna de la Primaria Capitalei.

 Marti, maxima termica va fi in Capitala sub minus 11 grade. incepand de marti seara, vantul se va intensifica treptat, temperaturile vor raman negative, in jurul a minus 12 – minus 11 grade, iar in cursul noptii de marti spre miercuri va inceape sa ninga, a adaugat Bancila.

Potrivit datelor detinute in acest moment de ANM, intensitatea vantului este apreciata a fi in jurul valorii de moderat, ceea ce presupune rafale in jurul a 40-50 de kilometri pe ora, trecator fiind posibil sa ajunga in jurul valorii de 55 de kilometri pe ora, arata News.ro.