Avertizare meteo! Ninsori abundente de marti seara! Vremea se raceste in toata tara!

685

Un cod galben de ploi si ninsori abundente va intra, marti seara in vigoare, in mai multe regiuni, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Astfel, de la ora 20.00 si pana joi la ora 15.00 precipitatiile se vor extinde dinspre sud-vest si vor cuprinde toata tara. Astfel, in sudul si in estul teritoriului se vor cumula local 15 – 20 l/mp si pe spatii restranse, in special la deal si la munte, peste 25- 30 l/mp. in Dobrogea va ploua, in Campia Romana vor predomina ploile, in Campia de Vest se vor semnala precipitatii mixte, iar in restul tarii vor fi mai ales ninsori.

Se va depune strat de zapada, local consistent in zonele montane si submontane, iar in a doua parte a intervalului si in Moldova. incepand din seara zilei de miercuri, precipitatiile vor fi in restrangere catre est-nord-est.

Vantul se va intensifica temporar in majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45 – 55 km/h in sud, in centru si in est, iar la munte peste 70 -80 km/h, astfel ca ninsoarea va fi viscolita, iar vizibilitatea scazuta. Vor fi conditii pentru depuneri de polei sau ghetus.

Tot din aceasta seara, de la ora 22.00 si pana miercuri la ora 11.00 se vor semnala ninsori abundente in in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali, apoi si in cei de Curbura, precum si in zona deluroasa din Banat, Oltenia si Muntenia. in aceste regiuni se va depune strat de zapada consistent.

Vantul va prezenta intensificari temporare, cu viteze in general de 50 – 55 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel ca vor fi intervale cu ninsoare viscolita si vizibilitate redusa, mai precizeaza ANM.

Vizate de ninsori abundente vor fi si estul Carpatilor Meridionali, Carpatii Oriental si cea mai mare parte a Moldovei. Vantul va prezenta intensificari temporare, cu viteze in general de 45 – 50 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, in special in Carpatii de Curbura, cu rafale de peste 70 km/h, astfel ca vor fi intervale cu ninsoare viscolita si vizibilitate redusa.