Vremea

Avertizare de vant puternic si ninsori viscolite in 12 judete! Zeci de scoli sunt inchise si vineri din cauza vremii!

Douasprezece judete sunt, vineri, sub cod galben de vant puternic si ninsoare pana la ora 15.00, urmand a se inregistra rafale de vant si de 90 de kilometri la ora.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, pana vineri la ora 15.00, in Crisana, Maramures si local in Transilvania vor fi precipitatii mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, in general, moderate cantitativ, iar vantul la rafala va avea viteze cuprinse intre 50 si 70 km/h trecator viscolind ninsoarea. Pe arii restranse va fi polei.

In Carpatii Meridionali si de Curbura rafalele vor atinge 60…70 km/h, iar pe creste 80…85 km/h spulberand zapada depusa.

Loading...

Totodata, ANM a anuntat ca judetele Harghita, Neamt, Mures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Maramures, Satu Mare, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara si Alba sunt sub cod galben de vant puternic si ninsori.

Potrivit avertizarii, in Muntii Apuseni si local in Carpatii Orientali, mai ales la altitudini mari, vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze la rafala de peste 85…90 km/h. Va ninge in general moderat cantitativ, si va fi viscol.

„In data de 19 ianuarie 2018 vom avea suspendate cursurile în 38 de unitati scolare”, scrie ministrul pe pagina sa de Facebook.

Judetele in care se va aplica aceasta masura sunt: Galati – 3 unitati scolare, Iasi – 8 unitati scolare, Prahova – o unitate scolara, Tulcea – 22 unitati scolare, Constanta -4 unitati scolare.

Ministerul Educatiei precizeaza ca orele de curs vor fi recuperate pe parcursul semestrului I al anului scolar 2017-2018, conform graficului stabilit de fiecare unitate de invatamant si aprobat de inspectoratele scolare judetene.

Joi, din cauza viscolului au fost supendate cursurile in 85 de unitati de invatamant din 13 judete, iar mai multe drumuri nationale, judetene si comunale au fost inchise.

Peste 12.000 de pompieri, politisti si jandarmi au in teren cu peste 4.000 de mijloace tehnice pentru gestionarea situatiilor de urgenta generate de fenomenele meteorologice severe.

Sursa: News.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP