Avertizare de la meteorologi! Urmeaza zile de foc! Cod portocaliu si cod galben de canicula! Atmosfera irespirabila si disconfort extrem

506

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, atentionari cod portocaliu si cod galben de canicula si disconfort termic accentuat, valabile in toata tara.

Pentru marti meteorologii au emis un cod galben de canicula valabil pentru Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si sud-vestul Olteniei. Aici, temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade.

Miercuri si joi va fi si mai cald. Pe 2 august intra in vigoare un cod portocaliu de canicula si unul galben. Codul galben de marti va fi inlocuit de miercuri cu unul portocaliu. Astfel, in Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in sud-vestul Olteniei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat si se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent intre 36 si 39 de grade.

In restul tarii va fi cod galben de canicula. In nordul si estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, Moldova, Muntenia si Dobrogea, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa in general intre 35-37 de grade.

In Bucuresti, se incalzeste progresiv. Luni va fi mai cald ca duminica, cerul ramane senin si presiunea atmosferica, in crestere. Maxima ajunge la 32-33 de grade, iar minima pe la 18 grade.
Marti, canicula se apropie si mai mult; o sa avem 33-34 de grade la umbra, apare disconfortul termic si barometrele raman cu tendinta crescatoare. Miercuri, aerul se incinge si mai tare, cerul ramane senin, iar disconfortul devine si mai mare. Si joi asteptam o amiaza caniculara, cu stres termic accentuat. Arsita continua, vantul abia va adia si o sa avem nopti din ce in ce mai calde.