Vremea

Avertizare de la meteorologi! Ciclonul Olaf loveste Romania! Urmeaza temperaturi scazute si ninsori puternice!

Un ciclon polar format in zona scandinava, denumir Olaf, loveste Romania si aduce temperaturi scazute si ninsori puternice, inca de duminica.

Loading...

Ciclonul va patrunde in Romania prin nodul tarii, duminica seara, si va transforma precipitatiile in ninsoare. Olaf ar putea interactiona cu un alt ciclon, care poarta numele ‘Numa’, ce vine din sudul continentului si are o masa de aer cald.

„Exista un ciclon, Numa, pe numele lui, care vine din zona Italiei, care a afectat cu inundatii Grecia, cu vant si grindina Croatia si care se deplaseaza catre sudul tarii noastra, pe cand Olaf este format in zona peninsulei Scandinavice, deci, pana vine in Romania, trece mai intai Numa. Sunt doua cicloane separate, fara legatura unul cu celalalt. Numa isi pierde din intensitate pana ajunge la noi, pentru ca el a facut prapad in Grecia si Italia. in Romania, ne va afecta cu niste precipitatii pe partea de sud, sud-vest a tarii, cu vreme inchisa, cu nori pe partea de sud-est, pana sambata”, a declarat meteorologul Alina serban, reprezentant al Administratiei Nationale de Meteorologie, pentru Mediafax.

Temperaturile vor fi scazute in toata tara si vor ajunge la aproximativ 2-3 grade Celsius.

„Duminica, cand coboara Olaf, care are o masa de aer polar, vine cu ea cu tot, si o aduce catre zona tarii noastre, se va raci pe nord-vest, nord si centru si va transforma precipitatiile, la munte in ninsoare, in zonele mai joase, la inceput in lapovita, posibil si ninsoare. Chiar daca va veni Olaf, nu vorbim despre temperaturi drastice pentru ca cerul este mai mult acoperit si nu le lasa sa scada. Sambata si duminica vorbim despre 6, 7 grade, 8 grade in sudul tarii, mai scazute putin vor fi in partea de nord a Moldovei si Maramuresului, unde poate sa ajunga undeva la 2, 3 grade”, a explicat meteorologul.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP