Vremea

Avertizare ANM! Un alt fenomen foarte rece va cuprinde Romania

Ciclonul Olaf s-a risipit si a fost inlocuit de un alt fenomen rece, denumit Peter, a explicat meteorologul Alina serban de la ANM. Vremea se va raci considerabil din acest weekend. O masa de aer polar va traversa Romania, pentru inceput in regiunile vestice, nord-vestice si centrale, apoi se va extinde in toata tara.

Temperaturile vor scadea, iar maximele nu vor mai trece de 3…4 grade in nord. La munte sunt asteptate ninsori, iar in nordul Moldovei ploile se vor transforma treptat in lapovita si ninsori. Ploile vor afecta sudul si sud-estul tarii mai ales duminica, dar si la inceputul saptamanii viitoare.

Loading...

Cat priveste asa-numitul ciclon Olaf, acesta nu va mai ajunge in Romania.

S-a risipit si a fost inlocuit cu un alt fenoment denumit Peter, a explicat la RFI meteorologul Alina serban de la ANM.

”Aici este vorba despre o formatiune de presiune scazuta din partea de nord a continentului, care a primit acest nume de OLAF. Numai ca, de ieri si pana astazi, acest ciclon s-a oclus, cum spunem noi in termeni meteorologici, adica s-a disipat. in acea zona a luat nastere o alta zona de presiune foarte scazuta care a primit numele de Peter. Aceste nume sunt puse formatiunilor de presiune care apar in zona Europei. Toate primesc aceste nume. Ele sunt puse de catre o Universitate din Berlin”, a declarat la RFI meteorologul Alina serban.

si Bucurestiul va fi afectat de ploi destul de insemnate cantitativ, a mai spus meteorologul Alina serban.

Va ploua incepand de sambata, iar temperaturile vor scadea inclusiv in Capitala in zilele urmatoare – noptile vor cobori spre 0 grade, iar maximele nu vor urca mai mult de 5…6 grade.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP