Stiri Romania

Atentie, parinti! Auxiliarele folosite la clasa vor fi propuse de profesori si aprobate de parinti!

Ministerul Educatiei a reglementat procedura de utilizare a auxiliarelor didactice in unitatile de invatamant preuniversitar.

Astfel, profesorii isi vor putea selecta auxiliarele din lista celor avizate de CNEE (Centrul National de Evaluare si Examinar – n.red.).

Loading...

Apoi, in urma unei adunari generale a parintilor, se va decide „sustinerea cadrelor didactice si a echipei manageriale a unitatii de invatamant privind activitatile, auxiliarele didactice si mijloacele de invatamant utilizate in demersul de asigurare a conditiilor necesare educarii copiilor/elevilor”, potrivit unui comunicat de presa.

„Ulterior, Consiliul reprezentativ al parintilor/Asociatia de parinti din fiecare unitate de invatamant isi exprima acordul pentru utilizarea materialelor auxiliare propuse de cadrele didactice/catedre/comisii metodice si intreprind demersurile necesare punerii in practica a deciziilor luate de adunarile generale ale parintilor, cu respectarea prevederilor legale in domeniul financiar”, se mai arata in comunicatul citat.

Procedura a fost aprobata prin ordinul ministrului Educatiei, Liviu Pop, si a fost inclusa in Regulamentul-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar.

Masura vine dupa ce in vara ministrul Pop a anuntat cu doar o luna inainte de inceperea scolii ca nu mai sunt valabile mijloacele de invatamant auxiliar si ca toate acestea trebuie revizuite.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP