Armata Romana face angajari! Peste 6.000 de posturi au fost deblocate. Ce categorii de angajati cauta MApN!

581

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a anuntat, vineri, la Bistrita, ca 6.400 de posturi au fost deblocate in Armata Romana, in urma unui memorandum semnat cu Guvernul. Urmeaza sa fie angajati si 400 de medici si 50 de psihologi.

Mihai Fifor a spus, intr-o conferinta de presa sustinuta la Brigada 81 Mecanizata din Bistrita, ca a fost aprobat in Guvern un memorandum pentru deblocarea a 6.400 de posturi in Armata si ca in scurt timp urmeaza sa aiba loc incadrarile.

Armata vrea sa angajeze si 400 de medici si 50 de psihologi.

“Incadrarile pe care dorim sa le facem in perioada imediat urmatoare sunt functii de toate tipurile, de toate categoriile: si soldati, si subofiteri, si maistri militari si ofiteri. Sunt 400 de posturi de medici pe care dorim sa-i incadram, in jur de 50 de posturi de psihologi pe care dorim sa-i incadram in Armata Romana. Salariile medicilor din armata sunt la fel de mari ca si cele din sistemul de sanatate. incercam, intr-un termen relativ scurt, sa putem incadra aceste functii astfel incat sa acoperim un gol destul de mare lasat de plecarea, anul trecut, a aproximativ 8.000 de oameni din Armata. Nu putem sa rezolvam totul deodata, avem un buget foarte bun, mai bun decat anul trecut pentru ca in Romania a fost crestere economica si 2% din Produsul Intern Brut reprezinta o suma considerabil mai mare. Am pornit anul cu dreptul”, a afirmat Fifor.

Ministrul Apararii a anuntat ca luni va avea o intalnire cu seful de stat major, prilej cu care se va face o analiza si se va stabili distributia posturilor pe unitati.

“Vom vedea exact, pe fiecare unitate, ce distributie si ce prioritati sunt. Nu va asteptati ca din cele 6.400 de posturi sa acoperim toata nevoia de incadrare a Armatei Romane, nu vom face acest lucru dintr-o data. Este un efort si speram ca in fiecare an sa putem sa marim numarul angajarilor”, a mai spus Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, se pune mare accent si pe personalul care urmeaza sa fie angajat in armata.

“Nu este suficient sa scoti posturi la concurs. Este extrem de important sa pregatesti militari care intra in Armata Romana. Vreau sa va spun ca este un proces de durata, mai ales cand este vorba de specialisti. Nu pregatesti un pilot de pe azi pe maine. Este nevoie de ani buni pentru a avea acest pilot. Problema noastra nu este doar sa pregatim aceasta generatie si sa o incadram, problema noastra e sa reusim sa-i si tinem in Armata Romana si tocmai de aceea, pe toate masurile pe care le luam in momentul de fata, dorim sa aratam ca o cariera militara este o cariera pe care si-o poate dori orice tanar din aceasta tara”, a afirmat ministrul Apararii.