Stiri Romania

Apelul lui Klaus Iohannis catre romani: “Va chem, dragi concetateni, sa edificam o patrie puternica!”

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj in care a facut un apel catre romani pentru edificarea unei patrii puternice prin educatie si coeziune.

Mesajul a fost transmis cu ocazia manifestarilor pentru marcarea a 100 de ani de la batalia de la Oituz si luptele de la Cosna si Ciresoaia.

„La 100 de ani de la batalia de la Oituz, in numele Statului Roman, a carei existenta a fost salvata de Armata Romana in luptele de la Cosna si Ciresoaia, dau cea mai inalta cinstire eroilor ce-si dorm somnul de veci pe aceste meleaguri. Manifestarile organizate de dumneavoastra, autoritati locale si cetateni ai locurilor de batalie de acum un secol, dovedesc ca Romania nu a uitat sacrificiul ostasilor sai cazuti in Razboiul de intregire.

Adaugata celor de la Marasti si Marasesti, comemorarea luptelor de la Cosna si Ciresoaia intregeste cinstirea pe care o datoram celor care, prin jertfa lor, au facut posibila Marea Unire”, afirma seful statului in mesaj

Presedintele mentioneaza ca, inspirata de chemarile Regelui Ferdinand si daruirea Reginei Maria, modernizata cu sprijinul Misiunii militare franceze si condusa de generali si ofiteri ale caror nume stau inscrise in Panteonul natiunii, Armata Romana s-a impotrivit cu succes unor forte coplesitoare, demonstrand forta idealului national.

Din transeele de la Marasti, Marasesti si Oituz s-a ridicat o tara proband prin glorioase fapte de arme capacitatea poporului roman de a-si realiza marile sale aspiratii.

”Pe frontispiciul Mausoleului de la Tirgu Ocna sta scris: «Spuneti generatiilor viitoare ca noi ne-am facut datoria». Este o chemare la responsabilitatea fiecarei generatii pentru continuarea operei inaintasilor. Eroii de la Oituz si Marea Unire nu pot fi onorati mai bine decat prin desavarsirea proiectului ce a animat toate generatiile incepand cu 1848: construirea unei Romanii unite, o tara a institutiilor moderne, a drepturilor si a legii egale pentru toti”, adauga Klaus Iohannis.

”in aceste zile de pioasa aducere aminte, in locurile unde s-a scris istoria marilor optiuni moderne ale Romaniei, va chem, dragi concetateni, sa edificam o patrie puternica prin educatie si coeziune, o natiune angajata profund in proiectul european si euro-atlantic. Acestea sunt garantiile noastre de prosperitate si securitate, acesta este monumentul viu prin care cei care ne vor urma vor vedea ca si noi, la randul nostru, ne-am facut datoria”, subliniaza presedintele Iohannis in incheiere.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu prilejul manifestarilor comemorative organizate pentru marcarea a 100 de ani de la batalia de la Oituz si luptele de la Cosna si Ciresoaia.

Mesajul a fost prezentat de catre Constantin Ionescu, consilier de stat la Departamentul Securitatii Nationale – Directorul Oficiului Informatii Integrate, in cadrul manifestarii comemorative organizate la Tirgu Ocna.

loading...
loading...
Spre TOP