Anunt de ultima ora al ministrului Apararii despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu!

418

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a declarat ca la acest moment nu se discuta despre posibilitatea reintroducerii in Romania a stagiului militar obligatoriu.

„Asa dupa cum am mai spus cu ceva vreme in urma, in Romania serviciul militar obligatoriu este suspendat. in acest moment, nu putem discuta despre reluarea serviciului militar obligatoriu. Nu ne-am propus acest lucru si nu l-am discutat niciun moment. in Romania ne dorim in continuare ca spre armata sa vina tineri care doresc sa imbrace haina militara si sa serveasca sub drapelul patriei”, a afirmat Mihai Fifor.

El a spus ca in majoritatea garnizoanelor sunt organizate Zile ale Portilor Deschise, astfel incat tinerii pot afla ce inseamna militaria si o unitate militara.

„Avem programul ‘Cadet pentru o zi’, program pe care din anul acesta il vom extinde si vom avea programul ‘Cadet pentru o saptamana’, astfel incat, pe baza de voluntariat, tinerii sa poata sa traiasca alaturi de militarii romani, sa vada cum este viata intr-o unitate militara. Dar nu ne propunem reintroducerea serviciului militar obligatoriu care, asa cum am mai spus, in prezent este suspendat”, a mentionat Fifor.

Potrivit acestuia, MApN isi doreste ca prin programele pe care le ofera, prin colegiile militare, prin universitatile militare, sa atraga cat mai multi tineri spre viata militara, in Armata Romaniei.

„Pentru ca dincolo de orice, Armata Romaniei cred eu asigura in momentul de fata un plan de cariera stabil, asigura educatie la cel mai inalt nivel. Doresc sa mentionez ca din colegiile militare gradul de promovabilitate a Bacalaureatului este de 100% , universitatile noastre de asemenea au rezultate de exceptie, lucru pe care il comunicam tinerilor si speram in continuare ca acestia sa fie interesati de a imbraca haina militara”, a adaugat ministrul Mihai Fifor.