Stiri Romania

Ambasadorul ungar convocat la MAE dupa ce emblema Ambasadei Romaniei la Budapesta a fost acoperita cu drapelul secuiesc!

Ambasadorul Ungariei la Bucuresti a fost convocat la MAE dupa ce membri ai „Miscarii celor 64 de comitate” au acoperit emblema Ambasadei Romaniei la Budapesta cu drapelul secuiesc, ministerul considerand inacceptabile astfel de gesturi si facand apel la autoritatile ungare sa asigure inviolabilitatea si integritatea sediilor misiunilor romanesti si personalului.

Loading...

„Ministerul Afacerilor Externe isi manifesta preocuparea fata de atitudinea provocatoare a Miscarii „Celor 64 de comitate” si condamna producerea unor astfel de incidente care au ca scop defaimarea simbolurilor nationale. MAE considera ca savarsirea unor asemenea acte de catre anumite persoane sau organizatii, inclusiv cu programe revizioniste, este complet inacceptabila si contravine spiritului si prevederilor Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice. MAE lanseaza un apel catre autoritatile ungare de a asigura inviolabilitatea si integritatea localurilor misiunii Romaniei si a personalului sau si, in acest scop, va avea o discutie cu ambasadorul Ungariei la Bucuresti”, anunta MAE intr-un comunicat.

Institutia reaminteste ca autoritatile romane „au exprimat constant, in dialogul cu Budapesta, dorinta de cooperare, lucrand pentru valorificarea, la potentialul sau superior, a parteneriatului strategic dintre cele doua state si construind pe baza fundamentului juridic reprezentat de Tratatul politic de baza”.

Partea romana transmite „asteptarile sale ferme ca Ungaria sa isi asume promovarea unei relatii bilaterale in parametrii unui parteneriat strategic autentic, in consonanta cu reperele anterior mentionate”.

Membri ai „Miscarii celor 64 de Comitate” din Ungaria au acoperit emblema Ambasadei Romaniei de la Budapesta cu drapelul secuiesc. Incidentul ar fi avut loc in noaptea de 12 spre 13 ianuarie.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP