Stiri Romania

Ambasadorul Olandei avertizeaza: Investitorii straini merg in alta parte daca nu exista predictibilitate!

Ambasadorul Olandei la Bucuresti, Stella Ronner-Grubacic, transmite un semnal de alarma catre Guvern. Oficial afirma ca ceea ce vad investitorii straini in Romania sunt oportunitatile enorme, dar ca au nevoie de garantii ca acestea se vor mentine si ca exista predictibilitate in privinta taxelor, referindu-se la recentele modificari ale Codului Fiscal.

Ambasadorul a precizat ca investorii olandezi intentioneaza sa ramana in Romania atat timp cat exista stabilitatea neceasra mediului de afaceri.

Loading...

„Ceea ce vad investitorii olandezi intr-o tara precum Romania sunt oportunitatile enorme si trebuie sa stie ca aceste oportunitati vor fi la fel si anul viitor si ca exista predictibilitate cand vine vorba despre sistemul de taxe. Daca aceasta predictibilitate nu este acolo, investitorii merg in alta parte”, a declarat ambasadorul Olandei la Bucuresti, Stella Ronner-Grubacic, intr-un interviu acordat Digi 24.

Intrebata in legatura cu impactul recentelor modificari ale Codului Fiscal, Ronner-Grubacic a precizat ca, indiferent de tara din care sunt, investitorii cauta stabilitate si predictibilitate, care de fapt sunt legate una de cealalta.

„Investitorii sunt multumiti cand stiu de pe acum la ce sa se astepte intr-un an de acum inainte, ce pot astepta si pe termen mai lung”, a subliniat diplomatul.

In ceea ce priveste Romania, Ronner-Grubacic a spus ca investitorii olandezi vad oportunitati foarte mari, dar trebuie sa stie ca acestea se vor mentine si anul viitor.

Intrebata daca pe fondul acestor probleme create de modificarea Codului Fiscal exista investitori olandezi care iau in calcul retragerea din Romania, ambasadoarea a negat, spunand ca acestia inca vad un potential de afaceri in tara noastra.

„Nu, de aceea am spus ceea ce am spus. Companiile olandeze inca vad un potential suficient pentru a face afaceri in aceasta tara, nu degeaba suntem primul investitor strain aici si avem 4600 de companii care investesc din Olanda. Deci sunt inca aceste posibilitati, care vor continua sa fie folosite atat timp cat va fi aceasta predictibilitate necesara in mediul de afaceri”, a raspuns Stella Ronner-Grubacic.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP