Ai un gust acru in gura uneori! Nu trebuie ignorat! Afla care este cauza si cum poti scapa de el!

1382

 

In cazul in care simti un gust acru in gura trebuie sa stii ca acesta poate fi un simptom ale unor probleme de natura medicala. Citeste in continuare pentru a afla care sunt posibilele motive ale acestei probleme.

Gust acru in gura – un simptom neplacut care ne afecteaza inclusiv placerea de a manca. Gustul acru in gura poate avea diverse cauze si este important sa se stabileasca exact care este aceasta pentru a se putea gasi remediul cel mai eficient. Afectiuni gingivale precum gingivita sau anumite infectii bucale pot constitui una din cauze, dar si boala de reflux gastroesofagian sau chiar anumite medicamente.

Totodata, sarcina pune presiune pe zona abdominala, ceea ce afecteaza functionarea corecta a sfincterului esofagian si poate provoca arsuri gastrice.

Cum putem elimina gustul acru din gura?

Exista mai multe remedii pe care le poti aplica, fie separat, fie impreuna pentru a scapa de gustul inconfortabil din gura:

Igiena perfecta a cavitatii bucale

Nu te spala doar pe dinti. Freaca bine cu periuta si pasta de dinti, inclusiv limba si gingiile. Repeta procedura cel putin de doua ori pe zi. Dupa ce te-ai spalat pe dinti, foloseste o apa de gura. Este important de asemenea sa cureti dintii folosind o ata interdentara. Aceasta previne acumularea de bacterii in spatiile dintre dinti care pot conduce la formarea placii dentare, a cariilor si a afectiunilor gingivale.

Bea suficienta apa zilnic

Apa ajuta la eliminarea toxinelor din organism, inclusiv cele de la nivel bucal. In plus, contribuie la reducerea acizilor din stomac. Daca boala de reflux gastroesofagian constituie cauza gustului acru din gura, reducerea aciditatii gastrice poate atenua semnificativ acest simptom.

Consuma citrice

Consumul de citrice stimuleaza productia de saliva. O cantitate mai mare de saliva duce la reducerea placii dentare si a toxinelor de la nivelul cavitatii bucale. Mananca regulat fructe precum grapefruit, portocale, mandarine sau lamai pentru a scapa de gustul acru din gura.

Spala-te pe dinti cu bicarbonat de sodiu

Umezeste periuta de dinti si toarna peste ea cantitati egale de bicarbonat de sodiu si de sare. Perie-te cu pasta rezultata pe dinti. Aceasta pasta exfolianta ajuta la eliminarea placii dentare de la nivelul dintilor si gingiilor. In plus, au rol antibacterian. Repeta procedura de doua ori pe zi.

Dezinfecteaza gura cu cuisoare

Cuisoarele au un puternic rol antibacterian si dezinfectant, astfel incat pot distruge bacteriile responsabile de formarea placii dentare si preveni aparitia acesteia. In plus, au si un gust intens care conduce la estomparea senzatiei de acru din gura. Ia o bobita de cuisoare in gura si tine-o timp de 5-10 minute, dupa care scuip-o. O data sau de doua ori pe zi, timp de mai multe zile, aplica acest remediu pana la eliminarea gustului neplacut din gura.

Sursa: libertateapentrufemei.ro