Sanatate

Ai acesti blugi in garderoba ta? Iata ce patesc cei care poarta blugi SKINNY!

 

Potrivit specialistilor, exista o categorie de blugi care nu ar trebui sa mai ocupe locul in garderoba noastra. Este vorba de blugii skinny, un tip de blugi care reprezinta un pericol la adresa sanatatii noastre. Citeste in continuare pentru a afla ce patesc cei care poarta acest tip de blugi.

Blugii skinny, glugile mari si manecile clopot pot cauza dureri de spate, sustin chiropracticienii britanici.

Unele dintre cele mai populare obiecte de vestimentatie din garderoba femeilor de astazi pot avea un impact asupra starii lor de sanatate, potrivit Asociatiei Britanice a Chiropracticienilor (The British Chiropractic Association – BCA). Astfel, blugii skinny, glugile de dimensiuni mari, pantofii cu tocuri inalte si manecile clopot, dar si accesorii precum gentile cu barete diagonale si colierele masive pot provoca dureri de spate, informeaza saptamana aceasta Huffington Post.

Loading...

Multi dintre pacientii care trec pragul unui cabinet de chiropractica nu cunosc faptul ca obiectele de vestimentatie sau accesoriile pe care le poarta le pot afecta sanatatea spatelui si postura si nu iau in calcul posibilitatea aparitiei durerilor la acest nivel atunci cand isi aleg hainele, sustine specialistul in chiropractica, Tim Hutchful, din cadrul BCA.

”Gentile de mana supraincarcate si grele reprezinta cauza principala (a durerilor — n.r.), insa si alte obiecte precum blugii skinny pot face ravagii, acestia restrictionand miscarea libera ale unor zone ca soldurile si genunchii si afectand postura”, a explicat acesta.

”Noi tendinte precum tivurile asimetrice, manecile supradimensionate si glugile ori bijuteriile mari si grele pot crea si ele probleme”, a mai spus Hutchful adaugand ca orice obiect sau accesoriu de vestimentatie care restrictioneaza miscarea sau care ii poate face pe oameni sa stea in picioare sau sa mearga intr-o maniera nenaturala poate avea un efect negativ asupra posturii, a spatelui sau a gatului.

”Glugile mari ii pot face pe oameni sa isi intinda gatul ca sa vada mai bine, iar tivurile asimetrice, in special daca (hainele — n.r.) sunt stramte, pot restrictiona miscarea si pot determina modificarea mersului”, a completat Hutchful in opinia caruia blugii skinny reduc mobilitatea ”chiar si daca e vorba doar de simplul mers pe jos”.

”Hainele restrictive pot provoca pierderea ”balansului” din pas si scaderea capacitatii naturale de absorbtie a socurilor in timpul mersului, ceea ce exercita presiune asupra incheieturilor”, a mai explicat acesta adaugand ca si purtarea manecilor supradimensionate poate afecta miscarea fireasca prin ”mentinerea mainilor intr-o pozitie diferita sau neobisnuita”.

BCA e emis un avertisment si cu privire la purtarea tocurilor inalte si a pantofilor decupati la spate, care pot afecta mersul femeilor, mai arata sursa citata.

Potrivit unui sondaj efectuat de asociatie pe 1.062 de persoane, 73% dintre acestea sufereau de dureri de spate, iar peste un sfert dintre acestea (28%) erau constiente de faptul ca obiectele de vestimentatie alese le puteau afecta spatele, gatul sau postura, in timp ce 33% nu erau constiente de acest lucru.

”Desi evident nu putem spune nu mai purtati hainele preferate, ca in cazul majoritatii lucrurilor din viata moderatia este cea mai buna si exista modalitati simple prin care se poate reduce impactul asupra posturii si a starii generale de sanatate. Spre exemplu, incercati sa limitati numarul de zile din saptamana in care purtati blugi skinny sau tocuri inalte pentru a-i oferi corpului o pauza, ori incercati sa investiti intr-un sac de purtat in spate pentru zilele in care aveti mai multe lucruri de carat”, a precizat Hutchful.

Sursa: romaniatv.net

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP