Sanatate

Afla ce legatura exista intre nuci si eliminarea kilogramelor in plus!

 

Cei mai multi dintre noi ne dorim sa scapam de kilogramele in plus ca prin minune, dar cei mai multi dintre experti ne contrazic pe deplin visele noastre. Cu toate acestea, exista o varianta, spun ei, prin care putem face asta.

Un nou studiu american aduce dovezi ca persoanele care consuma nuci, cum sunt migdalele, nucile braziliene, fisticul, alunele sunt mai ferite de riscul de a suferi de obezitate.

Oamenii de stiinta au descoperit ca un consum regulat de nuci scade riscul de ingrasare cu mult peste limita normala, cu intre 37% si 46%, spre deosebire de cei care nu mananca fructe oleaginoase.

Loading...

Studii precedente au aratat ca nucile sunt prea grase pentru a fi considerate sanatoase.

Analizele recente insa demonteaza aceste supozitii si chiar indraznesc sa sugereze ca nucile mentin greutatea la cote nromale si chiar contribuie la scaderea kilogramelor in plus.

Persoanele care consuma tot felul de nuci sunt mai ferite de riscul de a suferi de sindromul metabolic, afectiune strans legata de bolile cardiace si de diabet.

Voluntarii care au participat la studiile cercetatorilor americani au mancat pe zi aproximativ 16 grame de nuci, respectiv 3-4 mieji de nuca.

La finalul experimentului, consumatorii de tot felul de fructe oleaginoase au trecut proba cantarului, care arata ca detin o greutate normala, spre deosebire cei care nu au mancat nuci.

„Acesta este un alt studiu care arata ca exista o dovada ca daca mananci nuci nu te ingrasi si nici nu ai tendinta sa suferi de sindrom metabolic“, a declarat doctorul american Joan Sabate, de la Universitatea Loma Linda din California, SUA.

Rezultatele studiului au fost publicate in jurnalul online PLOS ONE.

Sursa: clicksanatate.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP