Sanatate

Aerul uscat din casa iti poate afecta sanatatea – Iata ce poti sa faci pentru o umidificare naturala!

 

Calitatea aerului din casa ta iti poate afecta starea de sanatate si confortul. Umiditatea joaca un rol esential in ceea ce privete calitatea aerului din casa ta. Citeste in continuare pentru a afla care sunt modalitatile prin care poti umidifica in mod natural aerul din casa ta.

Umiditate, sau cantitatea de vapori de apa in aer, este o conditie importanta pentru sanatate, care este usor de trecut cu vederea … dar este foarte usor pentru a remedia acest inconvenient.

Umiditatea ideala este descrisa in general intre 40 si 60 la suta, desi unii experti cred ca ar trebui sa fie mai aproape de 35-45 la suta.

Nivelurile de umiditate contribuie la o serie de probleme de sanatate, atat direct, cat si indirect.

Atunci cand umiditatea mare, astfel cum este comuna in timpul verii, aceasta poate contribui la cresterea mucegaiului, acarieni de praf si ciuperci.

Aceste probleme sunt, de obicei, cele mai invazive pentru persoanele cu astm, alergii sau alte probleme de respiratie.

Loading...

In schimb, nivelurile de umiditate scazuta pot fi la fel de daunatoare, in unele cazuri ducand la complicatii grave de sanatate.

De-a lungul timpului, expunerea la umiditate scazuta poate usca si inflama mucoasa tractului respirator. Atunci cand aceasta bariera naturala nu mai functioneaza corespunzator, aceasta creste riscul de raceli, gripa si alte infectii.

Mai mult, in conditii de umiditate scazuta anumiti virusi pot fi in masura sa supravietuiasca mai mult, crescand riscul de a contracta o infectie. (PM)

Aerul uscat din casa este una dintre problemele cu care toti ne confruntam pe timp de iarna. Caldura de la calorifere usuca aerul din casa, respiri mai greu, pielea se deshidrateaza. Pentru a evita aceste neplaceri, poti aplica mici trucuri rapide.

1. Rufe ude

Atunci cand speli, pune rufele la uscat in casa, pe suportul special. Acest lucru va duce la eliberarea  vaporilor de apa in camera.

2. Plante de apartament

Plantele de apartament purifica aerul si il tin umed, printr-un proces de transpiratie al frunzelor. Una dintre cele mai bune plante de apartament pentru umidificarea aerului este feriga Boston.

3. Vase si recipiente speciale

Achizitioneaza cateva vase si recipiente decorative din ceramica pe care fie le pui deasupra caloriferului, fie sa le agati de ele. Caldura evapora apa, iar vaporii de apa umezesc atmosfera. Este un principiu simplu care te ajuta sa ai in casa un aer mult mai respirabil.

4. Dus cu usa deschisa

Atunci cand faci dus, tine deschisa usa de la baie, astfel incat aburii sa se imprastie peste tot in casa. Atentie, daca ai in baie igrasie si mucegai, nu este recomandat sa aplici acest procedeu intrucat poti raspandi si sporii, nu numai vaporii.

5. Opreste caloriferele

Daca ai prea multa caldura, o alta solutie ar fi sa opresti caloriferele. Si, daca ti-e frig, sa-ti pui o haina in plus.

Sursa: sfatulparintilor.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP