Aeronava Tarom, interceptata de doua avioane de vanatoare Eurofighter in Germania!

575

O aeronava Tarom, inregistrata YR-BGG, care desfasura zborul RO-371 Bucuresti – Bruxelles a fost interceptata la un nivel de zbor de 40.000 de picioare (aproximativ 12.000 de metri) deasupra Germaniei cand contactul cu controlorii de zbor a fost pierdut.

Doua aeronave Eurofighter au fost trimise sa intercepteze aeronava romaneasca in apropiere de Frankfurt, la ora 9.04. Potrivit publicatiei avherald.com care mentioneaza incidentul s-ar fi auzit inclusiv boom-ul sonic produs de aeronave. Sursa citata scrie ca abia in momentul in care cele doua aparate Eurofighter Typhoon germane au ajuns langa Boeing echipajul a utilizat frecventa de urgenta, care nu fusese monitorizata pana atunci.

Discutia cu pilotii de vanatoare a aratat ca pilotii romanii au introdus o frecventa gresita atunci cand au intrat in spatiul aerian german si de aceea nu au putut intra in legatura cu solul. Dupa rezolvarea incidentului avioanele de lupta s-au retras la baza, iar Boeingul Tarom si-a continuat zborul spre destinatie.

Avioanele Eurofighter s-au intors la baza lor de la Neuburg Bavaria, iar cursa Tarom si-a continuat zborul. Purtatorul de cuvant al Tarom, Cristian Blana, a confirmat doar partial situatia spunand insa ca a fost vorba de un switch (mica intrerupere) in comunicatiile dintre turnul de control si aeronava. El a adaugat ca nu are cunostinta ca aeronavele Eurofighter sa fi decolat pentru interceptarea avionului Tarom. ”Este o stire cu potential de senzational”, a spus el, potrivit Digi24.