Adevaratele motive pentru care alimentele germinate nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta!

611

 

Cu totii stim ca alimentele germinate este o categorie alimentara extrem de nutritiva. Citeste in continuare motivele pentru care aceste tipuri de alimente nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta si ce poti face pentru a creste aportul acestei categorii alimentare.

Consumul de alimente germinate este mai mult decat benefic sanatatii. Iata 5 motive pentru care germenii proaspeti pot fi suplimente nutritive demne de luat in seama.

1. Sunt ieftini

Germenii de fasole, de exemplu, cresc in volum odata cu germinarea de aproape 10 ori, simultan cu cresterea cantitatii de substante hranitoare din compozitia lor. Dintr-un kilogram de boabe de fasole puteti obtine prin germinare o valoare nutritiva echivalenta cu cea din cateva kilograme de carne. Daca avem in vedere preturile celor doua alimente, putem constata ca folosirea germenilor este simtitor mai ieftina si, in plus, mult mai sanatoasa! Proportii asemanatoare putem regasi, de altfel, si la majoritatea germenilor de cereale si legume. In plus, in afara de caldura, putina apa și o tava adecvata, germinarea nu necesita nicio investitie suplimentara.

2. Sunt usor de obtinut

In numai 2-3 zile, indiferent de perioada anului in care va aflati, puteti avea in propria bucatarie o sursa naturala de hrana sanatoasa, cu intregul complex de enzime, minerale si vitamine. In special iarna sau in cazurile de lipsa a cruditatilor in alimentatie, germenii sunt un supliment de o valoare greu de egalat.

3. Sunt un aliment complet

Accesibili oricarei varste (de la copii mici pana la bunici), germenii reprezinta o sursa de proteine si nutrienti care dau energia necesara pentru dezvoltarea intregii fiinte, acoperind cea mai mare parte a necesarului de vitamine esentiale pentru organism. Un caz graitor este folosirea in anul 1940 a germenilor de cereale ca mijloc de combatere a carentelor alimentare si efectelor cumplite ale foametei si scorbutului dintr-o zona foarte saraca a Indiei. Programul a cuprins administrarea germenilor pentru un numar de 200.000 de oameni. Dupa 4 luni in care oamenii au fost invatati sa utilizeze germenii nu se mai inregistra niciun caz de scorbut, iar mortalitatea a scazut in aceasta perioada cu peste 70% fata de cazurile similare din aceeasi zona.

4. Germenii vindeca

De la cazurile de imbatranire prematura, malnutritie, obezitate, carente de vitamine si minerale pana la bolile de inima si chiar cancer, toate pot fi tratate prin introducerea in alimentatie a germenilor proaspeti. Salatele de cruditati cu germeni, sucurile din germeni, precum si germenii ca atare determina efecte rapide de eliminare a toxinelor existente in sange in cazul multor afectiuni. In plus, studiile realizate in California de dr. Thelma Arthur pe mai multe sute de pacienti au evidentiat o crestere considerabila a imunitatii la consumatorii consecventi de germeni proaspeti fata de persoanele cu o alimentatie obisnuita.

5. Cresc longevitatea si intretin sanatatea

Prin substantele continute, ei incetinesc mult procesele de imbatranire (efect constatat in special la germenii de grau), amplifica potenta si armonizeaza functia sexuala (prin aportul energetic si prezenta vitaminei E) și sporesc vigoarea. Aceste proprietati se datoreaza in mare masura si faptului ca substantele valoroase din germeni sunt foarte usor de asimilat chiar de catre un organism slabit, imbatranit sau bolnav.

Sursa: sfatulparintilor.ro