Sanatate

Acupunctura si afectiunile in care are cea mai mare eficienta

 

Acupunctura este o practica care isi are originea in China si cu timpul a castigat din ce in ce mai multa popularitate in tarile occidentale. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele mai eficiente afectiuni pe care le poate trata acupunctura.

Contrar credintei populare occidentale, acupunctura nu este doar un sistem pentru introducerea de ace foarte fine in locuri specifice ale corpului pentru a atenua durerea.

Acupunctura este un protocol medical complet axat pe corectarea dezechilibrelor de energie in organism. De la inceputurile sale in China, in urma cu mai mult de 2.500 de ani, acupunctura a fost folosita in mod traditional pentru a preveni, a diagnostica si trata bolii, precum si pentru a imbunatati starea generala de sanatate.

Acele de acupunctura sunt foarte subtiri, iar cei mai multi oameni nu simt nicio durere atunci cand acestea sunt introduse.

Deoarece scopul acupuncturii este acela de a promova si de a restabili echilibrul de energie, care curge in tot corpul, beneficiile acupuncturii se pot extinde la o mare varietate de conditii, de la tulburari emotionale si digestive (greata, varsaturi, sindromul colonului iritabil).

Poate fi benefic si pentru sindroame dureroase datorate unor leziuni sau asociate cu boli cronice degenerative, cum ar fi artrita reumatoida.

Loading...

De asemenea, acupunctura poate fi de ajutor in tratarea problemelor neurologice, cum ar fi migrene sau boala Parkinson, sau ca o strategie de reabilitare pentru persoanele care au suferit un accident vascular cerebral.

Conditiile respiratorii, inclusiv sinuzita si astmul au fost ameliorate cu acupunctura. (PM)

Acupunctura este o metoda terapeutica milenara, parte integranta a medicinei chineze. Este vorba despre arta vindecarii ce imbina filosofia orientala cu tehnica (aplicarea de ace metalice in puncte precise ale corpului uman, numite puncte de acupunctura).

Dr. Iuliana Avadanei, medic de medicina generala, cu specializare in acupunctura si homeopatie, explica cum functioneaza acupunctura si precizeaza afectiunile ce se pot trata prin aceasta metoda terapeutica.

Bazele terapeuticii constau in:

– notiunea de energie, Qi, ce guverneaza Universul si creeaza ideea de unitate macrocosmos-microcosmos (omul);

– existenta zonelor cutanate punctice la nivelul carora se introduc acele de acupunctura pentru obtinerea rezultatelor terapeutice.

La baza se afla Regula celor Cinci Elemente: APA, LEMN, FOC , PAMANT, METAL.

Scheletul energetic al corpului omenesc il formeaza meridianele principale completate de

Meridiane secundare (distincte, tendino-musculare, extraordinare, Lo-longitudinale, Lo-transversale, Lo -profunde).

Tratamentul este complex adresandu-se corectiei dezechilibrelor energiei in meridiane, indepartarea simptomatologiei de organ si restabilirea functiilor optime in organele afectate. Acupunctura se poate aplica in toate ramurile medicinii clinice, complementar sau alternativ, rezultatele terapeutice fiind mult mai rapide si pe termen lung.

Ce boli si ce tipuri de dureri trateaza acupunctura?

Prin acupunctura sunt tratate afectiuni acute si cronice existente si in medicina alopata, insa abordarea e diferita. Orice patologie sau simptomatologie (durere etc.) fiind un dezechilibru energetic de organ sau general, corectia apare prin insertia acelor in puncte de electie pe meridianele energetice.

Sursa: jurnalul.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP