Sanatate

Aciditatea poate fi combatuta cel mai eficient folosind aceste trucuri alimentare!

 

Aciditatea poate fi combatuta in mod natural folosind catea trucuri alimentare eficiente. Citeste in continuare pentru a afla cum poti rezolva aceasta problema in mod natural si fara psa dai fuga la farmacie.

Se stie ca primavara si toamna sunt perioadele in care se reactiveaza ulcerul gastric. Pentru a evita agravarile gastritei hiperacide, poti apela la cateva alimente care au rolul de a combate aceste neplaceri.

Loading...

Nu este nevoie de un regim special, ci doar de o imbinare inteleapta a catorva alimente cu efecte benefice asupra sistemului digestiv.

Bananele au un continut bogat in potasiu, care echilibreaza nivelul pH-ului din intregul organism. Ele au fost dintotdeauna un bun antidote impotriva refluxului gastroesofagian. De asemenea, bananele sunt bogate in fibre si o sursa importanta de grasimi, astfel ca sunt foarte satioase, asa ca nu e nevoie sa mancati alimente nesanatoase, care mai si ingrasa, cand puteti sa rezolvati problema consumand un astfel de fruct.

Pepenele, fie ca este rosu sau galben, ambele soiuri sunt bogate in antioxidanti si fibre, care ajuta la evitarea refluxului si a altor afectiuni stomacale prin mentinerea sanatatii membranei mucoase. Continutul ridicat de apa din aceste fructe ajuta la hidratarea organismului si la reducerea nivelului aciditatii in tot organismul. Alte fructe, cum ar fi merele si papaya, sunt de asemenea surse importante de fibre si ajuta la echilobrarea aciditatii.

Laptele de cocos. Aceasta bautura naturala revigoranta are proprietati de curatare, ajutand la eliminarea toxinelor din organism. Sucul de nuca de cocos este bogt in fibre si ajuta la motilitatea normale ala a intestinului.

Laptele rece. Daca nu ai intoleranta la lactoza si poti consuma produse lactate fara probleme, laptele reprezinta o alta modalitate excelenta de combatere a aciditatii. Laptele absoarbe formarea de acid in stomac, oprindu senzatia de reflux sau arsura. Ori de cate ori simtiti ca acidul din stomac incepe sa-ti faca probleme, bea un pahar de lapte rece, fara aditivi sau zahar.

Lapte batut, iaurt, kefir sau sana, ori alte variatiuni, va scutesc de aciditate. Ele ajuta la mentinerea sanatoasa a sistemului digestive in totalitatea sa. Conumandu-le in mod regulat, dupa mese, reprezinta o modalitate excelenta de a evita formarea aciditatii pe termen lung. Pe langa aceasta, au un continut bogat in probiotice si prebiotice, necesare pastrarii echilibrului de bacterii benefice si imunitatii.

Sursa: realitatea.net

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP