Sanatate

Acestea sunt simptomele cancerului la creier! Un tip de cancer ce este adesea confundat cu o durere de cap!

 

Este foarte important sa subliniem inca de la inceput ca o banala durere de cap nu este neaparat un simptom al cancerului de cap, dar ca impreuna cu alte simptome, ar trebui sa te faca sa faci un set de analize in acest sens.

Mare atentie! Primele simptome ale cancerului la creier sunt niste banale dureri de cap, senzatii de greata si varsaturi. Cancerul cerebral primar apare, de obicei, la doua categorii de varsta: la copii si la adultii de 50 de ani.

Loading...

Exista doua tipuri de cancer la creier, potrivit dr. Henry Brem, directorul departamentului de neurologie de la spitalul Johns Hopkins.

Primar. Este cancerul care incepe in creier. Jumatate dintre cazurile de cancer cerebral primar sunt metastazice. Speranta de viata a unui adult cu acest tip de cancer este de 20 de luni.

Secundar sau metastazic. Acesta este mai des intalnit si si se raspandeste la creier dupa ce s-a declansat in alta parte a corpului. Speranta de viata a unui pacient cu acest tip de cancer este greu de estimat. ”Poate sa traiasca 20-30 de ani sau sa moara dupa doar cateva luni”, a adaugat dr. Brem.

Cancerul cerebral primar apare, de obicei, la doua categorii de varsta: la copii si la adultii de 50 de ani.

Semnele generale si simptomele pot include: debutul sau modificarea caracteristicilor durerilor de cap (dureri de cap care treptat devin mai frecvente si mai severe), senzatii de greata inexplicabile sau varsaturi, probleme de vedere, cum ar fi vederea incetosata, vederea dubla sau pierderi de vedere periferica, pierderea treptata a simturilor sau a miscarii/functionarii unui brat sau picior, dificultati in mentinerea echilibrului, dificultati in vorbire, confuzie in problemele de zi cu zi, schimbari de personalitate sau de comportament, convulsii, mai ales la o persoana care nu are o istorie de convulsii, probleme de auz.

Sursa: realitatea.net

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP