Sanatate

Acestea sunt cele mai eficiente ceaiuri laxative din Romania!

Aceste ceaiuri sunt cele mai eficiente alegeri pe care le poti face pentru a combate constipatia, o afectiune care iti poate pune in pericol starea de sanatate in cazul in care este lasata netratata.

Constipatia poate avea urmari foarte grave, de la balonari si dureri de burta la cancer de colon. Din fericire, natura a pus la dispozitia omului numeroase plante care sa-l ajute sa trateze diverse afectiuni.

Constipatia poate avea urmari foarte grave, de la balonari si dureri de burta la cancer de colon. Din fericire, natura a pus la dispozitia omului numeroase plante care sa-l ajute sa trateze diverse afectiuni. Tratate din timp, acestea pot preveni bolile nedorite. Iata unele dintre cele mai puternice ceaiuri laxative.

Cele mai puternice ceaiuri laxative – ceaiul de crusin, recomandari si contraindicatii

Loading...

Ceaiul de crusin este unul dintre cele mai puternice ceaiuri laxative, datorita derivatilor antracenici. Acesti derivati cresc motilitatea colonului, stimuland contractiile. Deoarece grabesc timpul de contractie si reduc absorbtia lichidelor prin lumen, acestia accelereaza pasajul intestinal. Mai mult, stimuleaza secretiile de cloruri si prin aceasta contribuie la cresterea continutului de apa si de electroliti din intestine.

Scoarta de crusin nu trebuie utilizata in stare proaspata, ci doar uscata timp de un an sau supusa unui soc termic de 100 de grade Celsius. Ca mod de preparare si administrare, se pun 1-2 lingurite de scoarta fragmentata la imbibat intr-o cana de apa fierbinte timp de 1-2 ore. Apoi se fierbe timp de 15-20 de minute, completand cu apa la nevoie. Se bea o cana de ceai indulcit cu miere seara inainte de culcare.

Studiile din ultimii 15-20 de ani au demonstrat ca purgativele care contin derivati antracenici favorizeaza aparitia cancerului colono-rectal. Decoctul din coaja de crusin, dar si celelalte produse farmaceutice pe baza de crusin nu se vor utiliza mai mult de 7 zile pe luna, iar atunci se utilizeaza doar in cazurile de constipatie grava. De asemenea, produsele pe baza de crusin sunt interzise in obstructiile intestinale, in inflamatiile acut-intestinale, in boala Crohn, in colitele ulceroase, apendicite sau dureri abdominale de origine necunoscuta. Nu se administreaza de catre femeile insarcinate si nici copiilor sub 12 ani. Contra constipatiei se folosesc alternativ seminte de in, ulei de parafina in uz extern, paine graham si alte alimente care ajuta.

Cele mai puternice ceaiuri laxative – ceaiuri eficiente in constipatii si cure de dezintoxicare

Ceaiul de volbura sau rochita randunicii, care datorita rezinelor si produsilor de scindare, materia prima are actiune purgativa asemanatoare cu Tubera Jalapa. Se recomanda in special tinctura de volbura in constipatii, nu mai mult de 7 zile pe luna si se ia alternativ cu alte purgative.

Ceaiul din frunze si fructe de calin este un alt ceai laxativ dintre cele mai puternice. O lingurita de flori sau frunze de calin la o cana de ceai este suficienta. Se beau 2 cani pe zi, dar nu pe termen indelungat, ci de maximum 7 zile pe luna.

Pentru efecte cat mai rapide si eficiente se pot amesteca ceaiurile cu efecte laxative, dar sa nu se depaseasca cele 7 zile pe luna. Alte ceaiuri sau plante care se pot combina si sunt recunoscute pentru efectele laxativ-purgative sunt: frasinul, feniculul, linarita (foarte eficienta pentru eliminarea toxinelor din organism), semintele de mustar alb intregi, patlagina, uleiul de ricin, sanzienele galbene.

Sursa: clicksanatate.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP