Sanatate

Acestea sunt cele mai des intalnite superstitii despre sarcina pe care ar trebui sa le cunosti!

 

Legat de sarcina exista o multime de superstitii. Cate dintre acestea sunt adevarate si cate nu? La aceasta intrebare vom incerca sa raspundem in randurile urmatoare. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele mai des intalnite superstitii despre sarcina pe care ar trebui sa le cunosti.

Se spune ca daca furi un aliment la care poftesti in sarcina, copilul se va naste cu o pata in forma acestuia pe piele. Descopera ce alte superstitii legate de sarcina nu trebuie sa iei in seama!

Exercitiile fizice pot provoca nastere prematura

Loading...

Una dintre superstitiile legate de sarcina este sa nu faci sport care implica ridicarea bratelor. Nu exista niciun risc dupa primele 3 luni de sarcina, din contra, atata timp cat faci miscare fara sa te extenuezi. Un dram de adevar exista, pentru ca dupa opt luni, intinderea bratelor solicita musculatura spatelor si a abdomenului, putand provoca aparitia contractiilor. Totusi, nu este vasabil in cazul unor exercitii scurte, facute in ritm lent.

Ciocolata da pete pe corpul copilului

Poftele in timpul sarcinii sunt ceva obisnuit. Legat de acestea, s-a raspandit credinta potrivt careia daca furi ceva la care poftesti, mai ales daca este vorba de dulciuri, copilul naste cu semne pe corp. Aceasta nu are niciun fundament stiintific. Cele mai multe astfel de pete dispar pe masura ce creste copilul. Prin urmare, nu ai de ce sa te privezi de ciocolata, atata timp cat este doar un patratel de ciocolata amaruie.

Forma burticii indica sexul copilului

Sexul bebelusului nu are nimic in comun cu forma burticii in sarcina. Depinde mult de alcatuirea bazinului tau, de elasticitatea pielii. Apoi, in timpul sarcinii, orice femeie tinde sa-si cambreze spatele, ceea ce impinge uterul in fata. Un sfat de un real ajutor ar fi sa-ti corectezi pozitia, pentru ca te-ar putea afecta in timp. Adu bazinul in fata si trage umerii in spate, pentru a avea spatele drept.

Nu e anormal sa te ingrasi mult in sarcina

Mancatul pentru doi, in ideea ca asa va fi si copilul gras si frumos, iti poate aduce numai neplaceri. Daca te ingrasi prea mult in timpul sarcinii, vor aparea durerile de spate mai curand si te vei simti mai obosita. In loc sa mananci mai mult, mananca mai bine, diversificandu-ti alimentatia.

Sursa: clicksanatate.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP