Sanatate

Acestea sunt alimentele pe care femeile ar trebui sa le manance daca vor sa fie fericite!

 

Creierul femeilor produce cu 50% mai puţină serotonină, “hormonul fericirii”, decât al bărbaţilor şi, pe lângă acest aspect, menstruaţia, naşterea sau menopauza sunt factori care determină scăderea serotoninei în cazul femeilor. Un nivel scăzut de serotonină se traduce printr-o stare depresivă, anxioasă, tulburări de somn şi de dispoziţie. Ca o echilibrare a balanţei vine faptul că femeile, deşi predispuse genetic la depresie, sunt mult mai atente la ceea ce mănâncă decât bărbaţii, mai fericiţi din naştere, iar unele alimente au darul de a spori serotonina.

Femeile din zilele noastre trebuie sa faca fata unor provocari zilnice: probleme de serviciu, program incarcat, treburi in gospodarie, intretinerea relatiilor de familie, ingrijirea si educatia copiilor, dar si sa fie mereu frumoase si atragatoare. Alimentatia adecvata le poate elibera de tensiuni si le poate face sa fie fericite si sa-si mentina frumusetea. Exista unele alimente care ajuta la prevenirea unor boli, sporesc imunitatea, hranesc pielea si cresc serotonina. Iata cateva alimente importante pentru echilibrul fizic si psihic al reprezentantelor sexului frumos.

Loading...

Ardeii rosii – Aceasta este cea mai puternica sursa de vitamina C, care creste imunitatea si previne aparitia ridurilor.

Somonul – Datorita grasimii omega-3, acest peste este minunat pentru sanatate, are efecte anti-inflamatorii si protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare.

Ciocolata – Zeci de studii au aratat ca persoanele care consuma ciocolata neagra sunt intr-o forma foarte buna. Femeile care mananca doua tablete de ciocolata negra sunt mai fericite. Se recomanda consumul de ciocolata neagra cu peste 75% cacao.

Nucile imbunatatesc fluxul sanguin. Doua nuci pe zi ne fac sanatoase si fericite.

Merele reduc riscul de boli de inima, imbunatatesc tensiunea arteriala si previn acumularea de grasime.

Rodiile sunt simbolul fertilitatii si sanatatii. Ele contin acid elagic, care contribuie la starea generala a corpului si spiritului.

Patrunjelul ajuta la combaterea celulitei, una dintre principalele probleme ale femeilor. Favorizeaza detoxifierea si eliminarea metalelor grele din organism care afecteaza functionarea normala a tesuturilor.

Sursa: rador.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP