Sanatate

Acestea sunt adevaratele motive pentru care ar trebui sa faci sport!

Cei mai multi dintre noi am auzit de foarte multe ori despre cat de bine este pentru sanatatea organimului nostru sa facem sport, dar beneficiile nu se rezuma numai la asta. Citeste in continuare pentru a afla care sunt adevaratele motive pentru care ar trebui sa faci mai mult sport.

De cele mai multe ori, oamenii se apuca de sport pentru ca vor sa slabeasca. Insa estetica nu ar trebuie sa ramana singurul motiv pentru care sa vrei sa faci miscare.

Iata 10 motive serioase sa faci sport, la care nu te-ai fi gandit

1. Dormi mai bine

Potrivit unui studiu realizat de National Sleep Foundation din Statele Unite, oamenii care fac sport dorm mult mai bine. Doar 17% dintre cei care fac miscare au declarat ca au probleme cu somnul, spre deosebire de 50% din grupul sedentarilor.

2. Productivitate sporita

Daca te gandesti ca o ora la sala iti va da peste cap programul, afla ca ora “pierduta” te va face sa fii mult mai productiv in rest. Potrivit unui studiu publicat in 2011, persoanele care au facut sport 2,5 ore pe saptamana, i-au depasit in cantitatea si calitatii muncii pe cei care nu au facut deloc miscare.

3. Creier in forma

Loading...

Pe termen scurt, miscarea creste fluxul sangvin. Pe termen lung, marirea fluxului sangvin inseamna o mai buna oxigenare a creierului si, astfel imbuntatatirea calitatilor acestuia. Exercitiile fizice vor tine la distanta boli degenerative precum dementa si vor imbunatati capacitatile cognitive.

4. Scade riscul de diabet

Intr-un studiu realizat in 2014, s-a aratat ca femeile care faceau 150 de minute de miscare pe saptamana au prezentat un risc mai mic de dezvoltare a diabetului de tip doi. Aceleasi efecte se obtin si dupa efectuarea a 3.500 de pasi pe zi.

5. Viata lunga

Exercitiile fizice prelungesc speranta de viata. Doar 15 minute de miscare pe zi pot face diferenta, adaugand pana la 3 ani la speranta de viata.

6. Mai mult sex

Exercitiile fizice maresc fluxul sangvin. Asa cum creierul are parte de oxigenare, organele genitale se bucura de acelasi tratament. Un studiu realizat in 2012 a demonstrat faptul ca barbatii (18-40 de ani) care faceau sport si-au limitat riscul de disfunctii erectile.

7. Ochi mai buni

Intr-un studiu din 2011 s-a aratat ca orice activitate sportiva scade riscul dezvoltarii glaucomului. Participantii la studiu care au efectuat zilnic exercitii moderate ca intensitate si-au scazut cu 25% riscul de a face glaucom.

8. Mai putine migrene

Persoanele obisnuite cu migrele si durerile de cap ar trebui sa isi indrepte atentia catre sport. Exercitiile fizice regulate au acelasi efect precum analgezicele: relaxarea.

9. Oase puternice

Oasele sunt tesuturi vii, ca si muschii. Cu cat le folosesti mai mult, cu atat devin mai puternice. Inotul sau bicicleta medicinala nu sunt la fel de eficace precum plimbarile, jogging-ul sau trasul de fiare.

10. Imunitate sporita

Exercitiile fizice regulate intaresc sistemul imunitar. Asta inseamna ca de fiecare data cand transpire facand sport, vei raci mai putin. Atentie, insa, daca exagerezi cu sportul nu faci altceva decat sa-ti epuizezi organismul, facandu-l astfel sensibil la germeni.

Sursa: sfatulparintilor.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP