Aceste vitamine si minerale sunt esentiale dupa 40 de ani! Iata de ce!

988

 

Cu totii stim ca vitaminele si mineralele sunt esentiale pentru o functionare buna a organismului, dar cati dintre noi stim ca dupa odata cu inaintarea in varsta, necesarul de vitamine si minerale creste? Citeste in continuare pentru a afla care sunt vitaminele si mineralele care nu ar trebui sa-ti lipseasca dupa varsta de 40 de ani.

Vitaminele sunt esentiale pentru sanatatea fiecaruia dintre noi. Potrivit specialistilor, dupa varsta de 40 de ani corpul are nevoie de anumite vitamine si minerale, care sa ajute la buna functionare a sistemului imuniatr, cat si pentru a oferi protectie contra unor afectiuni.

Vitamina B12

Dupa varsta de 40 de ani, vitamina B12 este esentiala pentru buna functionare a sistemului nervos, cat si pentru a favoriza circulatia sangvina. Aceasta vitamina se gaseste in peste, oua, dar si in carne de pui. De asemenea, poti apela si la suplimente cu vitamina B12.

Calciu

Esential pentru sanatatea oaselor, calciul este un mineral a carui lipsa poate duce la aparitia unor probleme de sanatate. De aceea, este important sa iei suplimente cu calciu, daca in analizele de sange apare o astfel de carenta. Calciul se gaseste si in produse lactate, pe care trebuie sa le incluzi in alimentatia zilnica.

Vitamina D

Deficientele de vitamina D au fost legate de diabet, boli de inima, scleroza multipla, dar si de cancer de san si colorectal. In plus, este esentiala pentru absorbtia de calciu in organism.

De aceea, este important sa te asiguri ca iti iei din alimentatie sau din suplimente aportul necesar de vitamina D (cu atat mai mult pe perioada sezonului rece). Vitamina se gaseste in cereale integrale si produse lactate, dar soarele ramane cea mai buna sursa.

Magneziu

Acest mineral ajuta la reglarea tensiunii arteriale, ceea ce este deosebit de important pentru femeile trecute de varsta de 40 de ani. In plus, ajuta corpul sa absoarba calciul si joaca un rol in buna functionare a muschilor, cat si a sistemului nervos.

Lipsa de magneziu iti poate da stari de oboseala, anxietate, lipsa puterii de concentrare. Cel care va stabili daca ai sau nu nevoie de astfel de suplimente este medicul, in urma unor analize de sange.

Potasiul

Un alt mineral esential, in special dupa ce ai implinit 40 de ani, este potasiul. Este important pentru buna functonare a sistemului nervos, cat si pentru sanatatea inimii. Potasiul se gaseste in banane, cartofi dulci, dar si in fasole.

Sursa: clicksanatate.ro