Sanatate

Acesta este condimentul care iti imbunatateste puterea mentala!

Scortisoara isi are originea in scoarta unor arbori mici, care cresc in Asia de sud-est si in Australia. Culesul sau se face in sezonul ploilor, cand scoarta se desprinde mai usor de pe ramuri si poate fi culeasa in cantitati mari. Imediat dupa recoltare, ea are un parfum suav si un gust acrisor-intepator. Odata cu uscarea, scortisoara se ruleaza de la sine in batoane si capata aroma dulce cu care suntem obisnuiti. In lume se folosesc doua specii de scortisoara:

1. Scortisoara de India (Cinnamonum tamala sau Cinnamonum zeylanicum) – are o culoare brun-des-chisa si o aroma mai subtila, mai rafinata.

Loading...

2. Scortisoara de China (Cinnamonum cassia) – are o culoare roscata mai intensa si o aroma ceva mai intepatoare, mai puternica decat cea de India.

Ambele tipuri de scortisoara au aceleasi efecte terapeutice, cu precizarea ca scortisoara de China este un mai puternic antibiotic si antifungic, dar este si mai greu tolerata de tubul digestiv. Aceasta, in timp ce efectele scortisoarei de India sunt mai puternice asu¬pra sistemului nervos central si a psihicului, fiind foarte bine tolerata de organism.

Scortisoara este folosita in terapie si in ritualurile reli¬gioase de mai bine de 7000 de ani. In India si China, era arsa in temple ca ofranda pentru zei si pentru indepartarea spiritelor rele. In Grecia si Roma Antica, era folosita in ritualurile dedicate zeitei iubirii, Afrodita. In Egipt, scortisoara era una dintre plantele faraonilor, fiind folosita in ritualurile de sacrificiu si de imbalsamare.

Scortisoara macinata este foarte des folosita in prepararea deserturilor de tot felul: prajituri, dulciuri, torturi, iar utilizarea ceaiului de scortisoara este foarte raspandita in tari precum Columbia sau SUA. In plus, acest condiment era candva folosit in Spania rurala pentru a le induce copiilor somnul, deoarece este un relaxant despre care se stie si ca are beneficii in combaterea diabetului si a hipercolesterolemiei, printre alte beneficii pentru sanatate. Un studiu realizat recent de neurologii americani si publicat in revista „Journal of Neuroimmune Pharmacology” arata ca scortisoara poate imbunatati capacitatea de invatare.

Sursa: rador.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP