Sanatate

Acesta este alimentul care iti distruge ficatul si pancreasul, confirma cercetatorii!

 

Cei mai multi dintre noi mancam cu placere popcorn, mai ales atunci cand ne uitam la un film sau la o plimbare prin parc. Si cu toate acestea, cercetatorii ne atrag atentia si sustin ca este un produc extrem de nociv. Citeste in continuare pentru a afla de ce ar trebui sa-l eviti de acum inainte.

Oamenii de stiinta au descoperit ca popcornul te imbolnaveste de cancer la ficat, cancer testicular sau pancreatic. Cum este posibil acest lucru? Cercetatorii au explicat de ce popcornul este atat de nociv si ne sfatuiesc sa consumam cat se poate de rar acest tip de aliment, ori sa renuntam de tot la el. Popcornul contine anumite substate chimice care ajung in organism si in timp dezvolta boli precum cancerul la ficat, cancerul testicular sau pancreatic.

Loading...

Iata cum actioneaza si de ce este periculos pentru organism popcornul:

Cercetatorii sustin ca popcornul contine ulei de soia partial hidrogenat. Daca acest ingredient nu va spune nimic, trebuie sa stiti ca uleiul de soia partial hidrogenat este una dintre cele mai toxice grasimi trans, pe care specialistii le numesc cele mai periculoase grasimi, deoarecedeoarece cresc nivelul colesterolului rau in organism (LDL) si il reduc pe cel bun (HDL). Grasimile trans pot imbolnavi si inima, dar pot provoca si endometrioza.

De altfel, popcornul contine si alte tipuri de grasimi nesanatoase. Demonstratia stiintifica s-a facut pe animale. Medicii sustin ca popcornul poate dezvolta boli la plamani si scad fertilitatea la femei si barbati.

„Ajuns in organism, acest acid ramane timp de mai multi ani, acumulandu-se pana la cote alarmante, si putand astfel cauza infertilitatea”, mentioneza cercetatorii intr-un studiu publicat de catre Universitatea din California, Los Angeles.

De altfel, popcornul mai este periculos din cauza ambalajului care contine perfluorochimicale, adevarate bombe chimice care dezvolta riscul imbolnavirii cu cancer si care duc la infertilitate. Mai mult, aceste substante chimice folosite de producatori pe ambalaje pentru a creste rezistenta pungilor la grasime pot dezvolta si boli tiroidiene sau ADHD.

Cea mai toxica substanta care se afla in floricelele de porumb este diacetilul, care produce afectiuni pulmonare si insuficiente respiratorii. De asemenea, substantele chimice din popcorn pot imbolnavi organismul cu alergii sau tumori.

Sursa: realitatea.net

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP