Sanatate

Acest obicei practicat zilnic iti prelungeste viata cu 7 ani!

 

Cu totii stim ca un aspect important al unei stari bune de sanatate este reprezentat de exercitii fizice. Citeste in continuare pentru a afla cateva motive in plus, scoase in evidenta de noi cercetari din domeniu, pentru care exercitiile fizice ar trebui sa faca parte din rutina ta zilnica.

Loading...

Un nou studiu prezentat duminica la Societatea Europeana de Cardiologie arata ca exercitiile regulate intarzie procesul de imbatranire si ca o plimbare de doar 25 de minute in fiecare zi poate prelungi viata unui om cu pana la 7 ani, scrie The Telegraph.

Cercetatorii au declarat ca exercitiile fizice moderate ar putea injumatati riscul de atac de cord pentru persoanele de 50-60 de ani.

Pentru acest studiu, cercetatorii germani au selectat barbati si femei cu varstele cuprinse 30 si 60 de ani si au fost supusi unui program riguros de exercitii fizice. Inainte de asta, acestia nu faceau sport in mod regulat. Cercetatorii au studiat markeri cheie din sange, iar in doar sase luni au observat ca markeri s-au schimbat ajutand la repararea ADN-ului.

„Toata lumea ar trebui sa-si transforme exercitiile fizice intr-o obisnuinta, sa fie incorporate in rutina zilnica. Prin intermediul exercitiilor fizice omul poate castiga de la 3 pana la 7 ani de viata. Sportul este un antidepresiv bun, imbunatateste functia cognitiva si acum exista dovezi ca ar putea intarzia aparitia dementei”, a declarat Sanjay Sharma, profesor de cardiologie la Universitatea St.George Hospitals NHS Foundation Trust.

Sursa: romaniatv.net

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP