Acest fruct previne formarea cheagurilor de sange si reduce riscul de accident vascular cerebral!

727

 

Desi nu este un fruct popular in tara noastra, acest fruct tropical este un miracol pentru sanatate, nu este costisitor si poate fi gasit si in magazinele sau in pietele noastre. Citeste in continuare pentru aa afla care este fructul care poate preveni formarea cheagurilor de sange si care poate reduce riscul de accident vascular cerebral.

Este cunoscut faptul ca fructele si legume sunt bogate in minerale, vitamine, nutrienti de care organismul are nevoie, dar si multe proteine. Unul dintre fructele minune de care ne putem bucura este litchi, care are cu 40% mai multa vitamina C decat o portocala si lupta impotriva mai multor boli.

Fructul tropical litchi nu este cunoscut in Romania, insa este foarte sanatos, nu costa mult si poate fi cumparat chiar din pietele noastre. Fructul litchi mai este cunoscut si ca un simbol de romantism si iubire chiar din cele mai vechi timpuri, iar imparatii il consumau de fiecare data cand se intalneau cu iubitele lor.

Conform studiilor, litchi previne aparitia cancerului, in special aparitia cancerului la san, iar asta datorita continutului ridicat de flavonoide.

Acest fruct minune originar din Asia, care seamana cu o capsuna sau o zmeura, este bogat in vitamina C, lupta impotriva bolilor de inima, creste imunitatea, reface pielea si tesuturile afectate si intareste oasele.

De altfel, litchi este bogat in fosfor, calciu, magneziu si proteine. Litchi activeaza dopamina in creier, contine un nivel ridicat de beta caroten, chiar mai mare decat morcovii, are proprietati diuretice si digestive, contine acizi grasi si multe alte vitamine, dar, mai ales, previne formarea cheagurilor de sange, deteriorarilor severe ale celulelor si reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale cu pana la 50%. Litchi este bogat in carbohidrati si fibre de care organismul uman are nevoie, scrie.

Sursa: realitatea.net