Sanatate

Aceasta este o metoda eficienta si sigura de tratament a colicilor bebelusilor

 

Bebelusii care sufera de colici plang foarte mult si par a fi supusi unor dureri chinuitoare, desi nu este o problema ingrijoratoare. Citeste in continuare pentru a afla cum poti sa-l ajuti pe cel mic sa scape de aceasta problema si in acelasi timp pe tine insuti.

Loading...

Chiar daca nu sunt o afectiune ingrijoratoare, colicii bebelusului sunt cu siguranta greu de suportat pentru parinti, pentru ca insemana reprize repetate si foarte dese de plans incontrolabil, uneori in reprize de pana la trei ore pe zi. Unii medici pun colicii pe seama intolerantei la lactoza, a inflamatiei gastrointestinale a fatului sau a fumatului mamei, insa, adevaratele cauze ale colicilor sunt necunoscute. De aceea, un tratament clar nu exista, iar parintii trebuie sa incerce sa calmeze copiii in timpul crizelor de plans asa cum pot.

Un studiu recent, aparut in publicatia Acupunctura in Medicina a cercetat felul in care acupunctura poate oferi o solutie pentru bebelusii cu colici. Cercetatorii suedezi au examinat 147 de bebelusi care fusesera diagnosticati cu colici, in patru spitale din Suedia. Copiii erau sanatosi in rest si aveau varste cuprinse intre 2 si 8 saptamani. Cei 147 de bebelui au fost impartiti in trei grupuri. Primul a primit un tratament standard cu acupunctura intr-un singur punct, cel de-al doilea un tratament mai elaborat, in 5 puncte, iar cel de-al treilea nu a primit niciun tratament.

Dupa a doua saptamana de tratament, copiii care au primit tratament cu acupunctura au plans mai putin decat cei care nu au primit un astfel de tratament. Copiii au tolerat bine tratamentul, fara efecte secundare. In timpul tratamentului,  cei mici nu au plans, numai in 8% dintre cazuri inregistrandu-se reprize scurte de plans, de mai putin de un minut.

”Pentru bebelusii care plang mai mult de trei ore pe zi, acupunctura poate fi o optiune buna de tratament” au concluzionat autorii studiului. Totusi, spun medicii, inainte de a se adresa unui specialist in acupunctura, parintii trebuie sa se asigure ca bebelusul nu consuma lapte de vaca si sa noteze in ce conditii plange copilul, pentru a elimina alte posibile cauze.

Sursa: jurnalul.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP