Sanatate

Aceasta este cea mai recomandata pozitie de dormit pentru bebelusi! Medicii pediatrii sunt cei care o recomanda!

 

Somnul este un aspect foarte important al vietii bebelusilor si este foarte important sa ne asigura ca inu apar accidente. Citeste in continuare pentru a afla care este cea mai recomandata pozitie de dormit de pediatrii americani.

Poate parea un subiect banal, insa pozitia in care doarme bebelusul si mediul pe care i-l pregatim pentru somn sunt foarte importante si pot face, in anumite cazuri, diferenta dintre viata si moarte, mai ales in primul an de viata. In SUA, Academia Americana de Pediatrie a facut inca din anul 1992 un set de recomandari pentru parinti, pentru a evita aparitia unor accidente in timpul somnului celor mici. Cunoscut ca SIDS – Sindromul Mortii Subite la Sugari, acest tip de accident poate surveni mai ales pana la varsta de patru luni, dar si dupa aceea, pana la un an, din cauza felului in care bebelusul doarme sau a obiectelor din jurul sau, cu care se poate asfixia, ineca, sufoca. Iata recomandarile facute de pediatrii americani:

1. Puneti bebelusul sa doarma pe spate. Daca sta pe burta, asigurati-va ca nu doarme si ca este supravegheat in permanenta.

Loading...

2.  Bebelusul trebuie sa doarma pe o saltea ferma, fara aparatoare pentru cap, pentru ca acestea pot cadea pe el si se poate sufoca.

3. Salteaua trebuie sa fie acoperita cu un cearceaf pe masura ei, unul mai mare este periculos.

4. Evitati lenjeria prea lejera, pernele, animalele de plus sau alte obiecte care pot sta in patut langa copil.

5. Nu lasati bebelusul sa doarma nesupravegheat pe canapea, fotoliu sau alte spatii in care se poate sufoca.

6. Nu inveliti bebelusul cu paturi, evitati mereu sa ii acoperiti capul.

7. Asigurati-va ca in camera este o temperatura constanta, evitati supraincalzirea.

8. Nu expuneti bebelusul la fum de tigara.

Medicii pediatrii mai spun ca bebelusii pot fi protejati de Sindromul Mortii Subite, daca sunt imunizati la timp si daca sunt alaptati la san un timp indelungat.

Sursa: jurnalul.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP